Donnerstag, 28. Februar 2013

Gemüseauflauf - آف لاف سیبزمینی و قارچ


آف لاف یکی از خوراکهای لذیذ ی هست که من به هر نوع و مدلی که باشه دوست دارم 
تو آلمان هم همونجور که گفتم خیلی طرفدار داره ، و قبلا هم من آف لاف سیبزمینی رو براتون گذاشته بود 
شما میتونید از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید و بخاطر همین ، قدرت مانور تو این خوراک خیلی زیاده 
الان هم میخواهم آف لاف سیبزمینی و قارچ رو بزارم 

روش کار خیلی آسونه 
احتیاج به سس سفید داریم که قبلا طرز تهیه رو براتون نوشته بودم 
کمی سیبزمینی نیم پزرو کنار بزارید ، و جداگانه مقداری قارچ رو با مقداری پیاز تفت بدید 
و این ٢ رو همراه با کمی نمک و فلفل آغشته کنید و درون ظرفهای مورد نظرتون بریزیید 
روی مواد رو سس سفید بریزید و روی سس سفید رو با پنیر پیتزا بپوشونید 


ظرفها رو داخل فر با حرارت ١٨٠ درجه و تا مدتی که روی خوراک طلایی بشه توی فر بزارید 
اگه با ظرفهای تکنفره کار کنید که خیلی واسه سرو کردن راحتتر هستید 
نوش جان ، گیلدا 






Sonntag, 24. Februar 2013

هلیم - حلیم



من اصولا از خورکهای شیرین خوشم نمیاد ، و اگه گفته باشم که تا به حال آلبالو پلو نخوردم دروغ نگفتم :)))
یا خورشت الو مسما من بیشتر رو به ترشی میزنه تا شیرینی 
یا کشمش تو عدس پلو نمیرزم
خوب این بر میگرده ه به همون بحث فرهنگی و خانوادگی که قبلا هم گفته بودم 
حالا فکرش رو بکنید که تو این همه شرایط میام هلیم  و با حرص و ولع همراه با شکر میخورم که ی دفه یکی از راه میاد میگه : با شکر میخوری ؟؟
من با نمک میخورم :))))))))))
به قول فرشید منافی : یعنی فکرش رو بکن ن ن ن ن ن :)))
بگذریم ...هلیم  یکی از خوراکهای قدیمی ایران هست که با گندم و گاهی اوقات با بلغور پخته میشه 
و در کشورهای همجوار ایران مثل پاکستان و افغانستان ، ترکیه و غیره .... به طرق مختلفی پخت میشه 
طرز پخت این خوراک خیلی راحته فقط احتیاج به دقت و هم زدنهای مدام داره 


قبل از هر چیز گوشت گوسفند یا گوشت بوقلمون رو بپزید و فقط مقدار کمی نمک واسه پختش استفاده کنید
چون باید از آب گوشت واسه ادامه پخت استفاده کنید
من از ٣٠٠ گرم گوشت استفاده کردم و اصولا سینه بقلمون  بهترین گزینه میتونه باشه 
همیشه از ١لیوان گندم نیم کوب و ١ لیوان جو پرك استفاده میکنم که در واقع  لعاب بیشتر و بهتری به هلیم میده
حتی میتونید فقط از جو پرك استفاده کنید


جو پرك
Haferflocken

بهتره که جلوتر گندم رو خیس کنید و برای پخت هم از قابلمه تفلون  استفاده کنید 
در ابتدای کار فقط احتیاج به جوشیدن داره و لازم نیست مدام بالا سرش باشید ولی وقتی که کمی به لعاب افتاد باید شعله رو کم کنید و مرتب بهم بزنید 
آنقدر باید بزارید بپزه تا کاملا گندم له شه ، اواخر کار گوشت رشته شده و مقداری کره به هلیم اضافه کنید 
و دقت کنید که مرتب هم بزنید تا ته نگیره ، و آنقدر به اینکار ادامه بدید تا هلیم  کشدار شه 
اون موقع دیگه هلیم  شما آماده سرو هست 
میتونید روش کمی پودر پسته یا کنجد بپاشید و همراه با پودر دارچین و شکر یا نمک )) میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 








Donnerstag, 21. Februar 2013

زعفران یا کُرکُم


زعفران یکی از ادویه های مورد علاقه منه ، درحدی که به جرات میتونم بگم بهش معتاد هستم :))
الان هم اگه کسی خواست خونم بیاد دزدی اگه زعفرونهای منو بدزده ، براش بیشتر صرف میکنه تا چیزهای دیگه :)) آخه هر کی میگه چی میخواهی ؟ میگم لطفا زعفرون یادتون نره :)))) و تو یخچال من پر از این طلای سرخه 

در مورد خواص گیاه زعفران باید بگم : 
این گیاه ضد افسردگی هست و همینجور موجب کاهش چربی خون ( کلسترول ) میشه 
زعفران به عنوان آرامش بخش ، اشتها آور ، ضد اسپاسم و مقوی معده هست 
در کشور آلمان زعفران به عنوان آرام بخش ، درمان درد معده و شکم و آسم مصرف میشه 
این گیاه در کشورهایی از جمله ایران و هند کشت میشه که مدتی هست اسپانیا نیز جزو کشورهای تولید کننده زعفران هست 
ولی باید گفت که رنگ ، عطر و بوی زعفران ایرانی منحصره و اینو بهترین آشپزهای دنیا میتونند تنها با بو کردنش تشخیص بدند 
زعفران را به اشتباه یک گیاه عربی دانسته  و گفته میشد که نام زعفران عربی میباشد ، در صورتی که ریشه نام این گیاه به پارسی باستان و سانسکریت بر میگردد ، و در کتب بوعلی سینا و رازی از نام این گیاه برای ترکیبات داروی استفاده میشد
و در هیچ کشور عربی این گیاه نمیروید ، واژه فارسی برای گیاه زعفران کُرکُم  است   
برای نیم کیلو زعفران حدود ٥٠ تا ٧٠ هزار گل چیده شده تا تنها از کلاله ان استفاده شود ، یعنی چیزی در حد یک زمین بازی فوتبال

این هم یک لینک که از طرف دوستان براتون میزارم
http://tinyurl.com/bfz2vexhttp://tinyurl.com/bfz2vex



و اما اینکه چطور و به چه صورت این گیاه مورد استفاده قرار میگیرد  قابل بحث و گفتگو میباشد 
این نوشته تنها تجربیات من از نوع استفاده با این گیاه میباشد 
طی سفری که به شمال شرقی ایران ( مشهد ) داشتم چند نکته که به نظر خودم بسیار مهم بود از یک فروشنده و تولید کننده این گیاه پرسیدم 
اول از همه در مورد استفاده از این گیاه سوال کردم که در جوابم گفت :
ریختن آب داغ یا آب جوش روی زعفران یکی ازبزرگترین اشتباهاتی هست که خیلیها انجام میدهند  ، چرا که با این شک عطرخوش این گیاه در اولین دقایق از بین میرود 
از اونجایی که زعفران هم یک گیاه میباشد ، باید همانند  چای دم کشیده و بهترین کار این است :
آب خنک یا سرد  ( نه گرم نه جوش نه ولرم ) را روی زعفران سابیده ریخته و داخل ١ شیشه کوچیک بریزید و درب شیشه را بسته و کنار گاز گذاشته تا دم بکشد 
و بهترین کار اینست  که هر بار برای همان وعده زعفران دم کنید ، چرا که رنگ زعفران دم کرده بعد از ٢ روز تغیر میکند  
زعفرانها خشک را نیز بد از آسیاب کردن داخل یک ظرف پلاستیکی قراردهید که درب ان  محکم بسته میشود  
و میتوانید آنرا داخل یخچال نگهداری کنید  
امیدوارم که این تجربیات من به کارتون بیاد 
گیلدا 











Sonntag, 17. Februar 2013

واویشکای گوشت چرخ کرده

 


این واویشکای گوشت چرخ کرده هست یا املت گوشت چرخ کرده هست ، هر چی دوست دارید صداش کنید 
البته دنیای واویشکا خیلی زیاده :))) همینجور دستور پختش ...... با تخم مرغ ، بی تخم مرغ ... با گوجه ، بی گوجه ......
به هر حال این یکی از خوراکهای مرسوم خونه ما بود که من باز مدتها بود به مرز فراموشی سپرده بودم :)))

مقدار مواد رو میزارم به عهده خودتون ، چون کم یا زیاد بودنش مثل شیرینی حساس نیست 

ابتدا مقداری پیاز داغ تهیه میکنید و چند عدد سیبزمینی نگینی رو بهش اضافه کنید 
بعد از کمی تفت دادن گوشت و سپس گوجه های نگینی رو بهش اضافه کنید و با مقداری رب گوجه چند دقیقه تفت بدید 
کمی آب اضافه کنید و بزارید که خوراکتون به روغن بیوفته 


در آخر هم چند تخم مرغ  اضافه کنید
این خوراک رو میتونید با نان یا برنج میل کنید 
نوش جان ، گیلدا


Freitag, 15. Februar 2013

Pralines au Chocolat - شکلات مغزدار





در آلمان یکی از محبوبترین و لذیذترین هدایا به خصوص در زمان والنتین یا تشکر از شخصی Praline هست 
این شکلاتهای مغزدار فرانسوی جای خودشون رو به خوبی در اروپا و همینجور کل دنیا باز کردند ، معمولا این شکلاتها رو میتونید در بسته بندی های زیبا و رنگارنگ و گران تهیه کنید 
داستان این شکلاتها بر میگرده به زمان لویی چهاردهم که سرآشپز اون تونست واسه اولین بار این شکلاتها رو با مخلوطی از بادام و شکر و کاکائو تهیه کنه 
ارزش این شکلاتهای مغزدار بیشتر واسه اینه که اونها رو با دست تهیه میکردند و امروزه در کنار دستگاهای مدرن ، شوکولاتهای دست ساز رو هنوز میتونید ببینید 
این شکلاتها رو میتونید به راحتی خودتون در منزل تهیه کنید و به دوستارانتون هدیه کنید ، به خصوص زمان والنتین یا سپندار مذگان :))

مواد لازم :
شکلات تخته ای ۱۵۰ گرم 
یک قالب سلیکون مناسب 

برای داخل پرلینه :
فندوق تفت داده شده ، به میزان لازم و کامل 
یا 
پودر فندوق به میزان لازم و تفت داده شده 
اگر مایل بودید ، میتونید از مارسیپان و یا نوتلا هم استفاده کنید ، من از ۲ ترکیب بالایی استفاده کردم 

طرز تهیه :
شوکولاتها رو به صورت بن ماری آب میکنید 
 داخل قالب ریخته ، در ابتدا فقط در حدی  بریزید که ته قالبها رو بگیره و قالب رو بچرخونید تا کل دیواره ها به شکلات آغشته شه 
اضافات شکلات رو دوباره با یک وسیله  صاف مثل چاقو یا .....  داخل ظرف شکلات برگردونید 
قالب رو به این صورتی که در عکس میبینید برگردونید تا به این ترتیب هم شوکولاتهای اضافه بیاد بیرون و هم دورتا در دیوارها شکلاتی شه ، بزارید تا کاملا خشک شه 


اگر از فندوق کامل استفاده میکنید بد از اینکه خنک شدند توی قالبها ۱ عدد بندازید 
و اگه از پودر فندوق استفاده میکنید چند قاشق شکلات داغ روش بریزید ، کمی بهم بزنید و به صورت گلوله تهیه کنید و داخل قالبها بندازید ، مثل عکس 


هر چیز دیگه خواستید قرار بدید در همین  مرحله  انجام بدید 
دوباره بقیه شوکولاتهای آب شده رو توی قالبها بریزید جوری که هر چی تو قالب گذاشتید پوشیده از شکلات شه 

این هم شکلاتهای ٢ نیم شده 

 و قالب رو به مدتی که شکلاتها خوب بسته شه ، داخل یخچال قرار بدید 
بد هم ، بیرون بیارید و از خوردنش لذت ببرید یا هدیه بدید :)) 
نوش جان ، گیلدا 














Mittwoch, 13. Februar 2013

آبگوشت ، شوربا ، دیزی یا یخنی




چند روز پیش که به لیست وبلاگم نگاه میکردم دیدم آبگوش رو هنوز ندارم 
گفتم مگه میشه ی وبلاگ ایرانی آبگوشت تو لیست غذایش نباشه :)))
آبگوشت ، شوربا ،  دیزی یا یخنی یکی از سنتی ترین خوراکهای ایرانی هست که در طبخش از گوشت  گوسفندی و بخصوص دنبه و گوجه وحبوبات  استفاده میشه 
قدیمها  توی روزنامه از قول مادر پروین ( فوتبالیست ) نوشته بود : همین آبگوشت پسرم رو تبدیل به یک قهرمان کرد :))) 
حالا راست و دروغ این مطلب رو دیگه نمیدونم :))
به هر حال این هم آبگوشت ما با نان تافتون ، سبزی و پیاز ، ترشی لیته  که فکر کنم ترکیب بسیار مناسبی باشه :))
و اما اصل مطلب 

من چون آبگوشت رو چشمی کار میکنم ، بخاطر همین مقادیر رو , حدودا بیان میکنم 

گوشت  گوسفند همراه با چربی ٣٠٠ تا ٣٥٠ گرم 
گوجه فرنگی  ٢ عدد 
پیاز درشت ١ عدد 
نخود ١ لیوان 
لوبیا سفید نصف لیوان 
سیبزمینی  ٤ تا ٥ عدد 
رب گوجه ١ قاشق 
نمک ، فلفل ، زردچوبه ، لیمو امانی 

عادت دارم که اول کمی پیازها رو که  درشت خرد کردم همراه با گوجه ٤ قاچ و گوشتها تفت بدم 


حبوبات رو هم از شب قبل خیس کنید و به مواد همراه با گوشت و غیره ..... اضافه کنید 
معمولا لیمو امانی رو به صورت درشت تو غذاها میریزند ، ولی به نظر من بهترین کار اینه که گوشتش رو ازپوست جدا کنید ، هر چند که من اینجا همه رو سنتی کار کردم :)))
ی خوبی که آبگوشت  داره اینه که احتیاجی به جدا جدا سرخ کردن نداره و میشه همه رو همزمان با هم داخل قابلمه کرد و آب ریخت و ساعتها منتظر موند که بپزه :)))
اما از اونجایی که انرژی تو آلمان خیلی گرون هست بهتره که با زود پز کار و آسون کنیم 
البته دوستانی که آرام پز دارند ، میتونند از شب قبل همه چیز رو بزارند تا فردای اون روز میل کنند 
اگه داخل ظرفهای سنگی هم تهیه کنید که دیگه بهترررررررر 
بحر حال این قسمت بر میگرده به علاقه شخصی 
من فکر میکنم که خوردن آبگوشت هم بر میگرده به عادتهای غذایی ، چون خیلیها دوست دارند که نون رو تو آبش ترید کنند و بقیه مواد رو بکوبند و میل کنند 
بعضیها هم بدون کوبیدن مواد و یا فقط بخشی از مواد نان رو ترید میکنند و میل میکنند 
به هر حال هر جور که میل میکنید نوش جونتون :)) 
گیلدا 













Montag, 11. Februar 2013

Béchamelsauce - سس سفید یا بشامل


امروز میخواهم صحبت از یک سس بکنم ، سسی که پایه و اساس سسهای دیگه میتونه باشه ، و در علم آشپزی خدمات  به سزایی داشته :))
البته این سس رو همه میشناسید و با توجه به ساده بودنش هر کی اونو با فرمول خواص خودش تهیه میکنه 
سس سفید یا بشامل Béchamelsauce  یک سس فرانسوی  هست که از ترکیب بسیار ساده چند مواد تهیه میشه 

مواد لازم :
پیاز متوسط ١ عدد 
شیر و خامه از هر کدام ١ لیوان ( امکان هست که به مقدار بیشتریا کمتری احتیاج داشته باشید ) 
٣ تا ٤ قاشق ارد 
کره ٣  قاشق غذا خوری 
پودر جوز هندی ١ قاشق چای خوری 
نمک ، فلفل سفید ، به میزان لازم 

ابتدا پیاز رو رنده کنید و داخل ظرف نسوزی همراه با کره تفت بدید ، دقت کنید که فقط باید تفت داده شه 
ارد رو به روغن و پیاز اضافه کرده و کمی تفت بدید ، جوز هندی رو نیز در همین مرحله اضافه کنید 
سپس شیری رو که قبلا گرم کردید به مواد قبلی اضافه کنید و مرتب هم بزنید 
و بد از اون خامه رو کم کم اضافه کنید ، در این مرحله امکان داره که شما به خامه یا شیر بیشتری احتیاج داشته باشید 
که این بر میگرده به کارتون ، اگه مایل بودید سس غلیظی داشته باشید به مایع کمتری احتیاج دارید ، و در غیر این صورت به مایع بیشتری 




به ٢ نکته همینجا اشاره میکنم 
* این سوس اگه رقیقتر باشه بهتره چون وقتی خنک میشه به غلضت  بیشتری میرسه 
* اگه دوست داشتییید به قول معروف سس چرب و چیله ای داشته باشید :)) بهتره که همش از خامه استفاده کنید 
مواد رو خوب هم بزنید تا ته نگیره و آنقدر اینکار رو ادامه بدید که سس شما به غلظت لازم برسه و در واقع پخته شه 



سپس سس رو از صافی رد کنید تا یک دست شه 
در این مرحله سس شما آماده استفاده هست ، ولی اگه مایل بودید که سس دیگه ای از این سس پایه تهیه کنید میتونید دوباره به ظرف برگردونید و ورژن مورد علاقه خودتون رو اضافه کنید ، از جمله کاری ، قارچ ، فلفل سیاه درشت ......... 
نوش جان ، گیلدا 










Freitag, 8. Februar 2013

رولت - Falscher Haser - آلمانی



یکی از خوراکهای معروف آلمانی که فکر کنم همه جای دنیا طرفدار داشته باشه با نام Falscher Haser شناخته میشه 
که این خوراک شبیه به همون رولت گوشت خودمون هست ، البته با کمی تفاوت  
در آلمانی Haser یعنی خرگوش ، و Falsch یعنی  اشتباه ...حالا چرا به این رولت میگند : خرگوش اشتباهی :)))  من هم نمیدونم ، سوال میکنم بعدا جوابش رو میدم :))
مواد داخلی این رولت موجب تفاوت اون با رولت خودمون شده ، وجود سبزیجات دلخواه ، مثل ذرت ، فلفل دلمهای رنگا رنگ ،  لوبیا قرمز ...... و غیره 
ولی تفاوت اساسی استفاده از تخم مرغ پخته لابلای  مواد گوشتی هست که حتما هم باید باشه 

مواد لازم :
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم 
نان تست ۲ عدد که با مقداری شیر یا آب آنرو خیس کرده باشید
تخم مرغ پخته ، به میزان لازم 
سبزیجات مورد نظر خودتون از هر کدوم ۱ استکان 
نمک ، فلفل ، زردچوبه ، ادویه دلخواه 
پیاز ۱ عدد 
تخم مرغ ۱ عدد 

طرز تهیه :
ابتدا گوشت را همراه با همه مواد دیگه به غیر از تخم مرغ پخته مخلوط کرده ، و پیاز رو هم رنده کنید و اضافه کنید 
من از سبزی جعفری ، فلفل دلمه قرمز و نارنجی استفاده کردم 
اگه با دست ورز میدید باید آنقدر ورز بدید که گوشت حالت چسبندگی پیدا کنه 
ولی بهترین کار اینه که مثل من تنبلی نکنید و کل مواد رو به غیر از سبزیجات داخل دستگاه میکس ریخته تا خوب خرد شه ، و بعد سبزیجات رو اضافه کنید و و با دست هم کمی ورز بدید 


واسه پختش ۲ کار میتونید انجام بدید ، یا مواد رو داخل ظرف نسوزی سر هم کنید یا مثل من داخل قالب کیک 
به این صورت که ابتدا یک مقدار از مواد کف ظرف ریخته و با دست خوب صاف کنید و بعد تخم مرغها رو خوب کنار هم به درازای ظرف بچینید 
و بقیه مواد گوشتی رو روی تخم مرغها ریخته و خوب با دست فشار بدید تا خوب به هم بچسنبد


احتیاج به روغن نداره  ، چون موقع پخت از خودش روغن پس میده  
بعد میتونید داخل فر به مدت ۴۵ تا ۵۰ دقیقه و با حرارت ۱۸۰ درجه قرار بدید 
بعد از اتمام کار بزارید کمی سرد بشه و بعد ببرید تا برشهاتون بهتر از من باشه 
وقتی که گشنگان خانه قاشق و چنگال به دست آماده باشند ، زمان واسه بریدن و عکس گرفتن  این چیزها کم میشه :)))
نوش جان ، گیلدا 











Mittwoch, 6. Februar 2013

تارت رز - Tarte Rose





براتون ی مدت پیش تارت شکلاتی رو گذاشته بودم و گفتم که با خمیر این تارت میتونید خیلی از تارتهای دیگه رو تهیه کنید 
خیلی وقته که این * تارتهای رز * رو داخل گوگل میبینم ، و خیلی دوست داشتم که تهیشون کنم ، البته مثل اونها زیبا نشد ولی فکر کنم تو دورهای بعدی بتونم بهتر کار کنم :)))
خلاصه به قول قدیمی ها ۱۰۰ سال اول سخته تو ۱۰۰ سال دوم کارهام بهتر خواهد شد :))))

و اما روش کار :
تارتها رو مثل تارت شکلاتی تهیه کردم ، و دقیقا مثل همون روش گذاشتم اول کمی پخت و بعد مواد داخل تارت رو تو توش ریختم 
فقط باز هم میگم که خمیر این تارت خیلی نرمه ، اگه موفق به برداشتن اون نشدید ، مثل کارهای دیگه از کاغذ روغنی یا نایلون سلفون کمک بگیرید 

و اما مواد داخل تارت :
کره ۱۰۰ گرم 
شکر ۷۵ گرم 
تخم مرغ ۲ عدد 
وانیل ۱ قاشق چای خوری 
آرد ۲ قاشق غذا خوری 
پودر بادام ۵۰ گرم 

چند عدد سیب که اونها رو به صورت نواری پوست کنده و داخل ظرف پر ابی که آب نصف لیمو ترش رو داخلش ریختید قرار بدید ، تا رنگشون تیره نشه 


اول کره و شکر رو با هم خوب میزنیم ، سپس تخم مرغها و وانیل رو اضافه کرده و به زدن مواد ادامه میدیم و در آخر آرد و پودر بادام رو اضافه میکنیم


بعد از اینکه تارتها رو تهیه کردید بزارید سرد شه و این مواد رو داخل تارت بریزید 
سیبهای برش زده رو به صورت حلقه ای تو ظرف بچینید ، جوری که فرم گل رز رو براتون ایجاد کنه



و تارت رو داخل فر با حرارت ۱۷۰ درجه و به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه قرار بدید ، دقت کنید زمانی تارت شما آماده هست که بعد از بیرون آوردن از فر مواد داخل ان با تکان دادن نلرزد 
اینو گفتم که بدونید به نسبت ضخیم بودن خمیر یا مواد داخل خمیر زمان پخت فرق میکنه 
نوش جان ، گیلدا 









Montag, 4. Februar 2013

نان سیر و سبزیجات گلدونی



این هم یکی دیگه از دستورات خوب مهناز جون بود ، که باید به حرفش گوش میکردم و بیشتر تهیه میکردم :)))
جا داره که همینجا واسه این دستور خوب ازش تشکر کنم 
این نون به محض  پختش تا غروب تمام شد و مشتری اصلیش هم پسرم بود :) 
اصولا دستوراتی که توش سیر داشته باشه مورد طبع منه ، به خصوص اگه نان سیر دار هم باشه ، چون به قول هانی جون عاشق خمیر بازی هستم :))
به نظر من هم این نون واسه مهمانیها و یا تابستان و گریل خیلی خیلی مناسب میتونه باشه 
بهترین کار اینه که دستورش رو بزارم و خودتون امتحان کنید :))
البته من ی تغیرات کوچولو به این دستور دادم 

مواد لازم :
آرد  ٦٠٠ گرم 
آب ٣٠٠ میل 
مایه خمیر خشک ١ قاشق غذا خوری ( ٧ گرم ) یا ١ عدد خمیر ترش تازه ( ٤٢ گرم ) 
شکر نصف قاشق چای خوری 
نمک ٢ قاشق چای خوری 
روغن جامد یا کره ٥٠  گرم 

مواد داخل نان :
سیر له شده ٤ تا ٥ عدد 
پیاز ١ عدد کوچیک که من استفاده نکردم 
جعفری خرد شده ٢  قاشق که من کمی بسشتر استفاده کردم 
کره دمای اطاق ١٠٠ تا ١٢٠ گرم 
نمک
بهتره که تمامی مواد رو با هم میکس کنید 

طرز تهیه :
من تو این دستور از خمیر مایه تازه استفاده کردم و اونو داخل آب ولرم همراه با شکر مخلوط کردم و ١٠ دقیقه اجازه دادم تا عمل بیاد 
مواد خشک رو مخلوط کردم و خمیر مایه عمل اومده رو همراه روغن جامد یا کره  به ارد اضافه کردم و خوب ورز دادم ،مدت زمان ورز دادنتون باید 
حداقل به ١٠ دقیقه برسه ، جوری که خمیر دیگه به دست نچسبه و یکدست و صاف باشه 
 به مدت ٤٥ دقیقه به خمیر استراحت بدید تا حجمش ٢ برابر شه 



سپس خمیر رو روی سطح صافی  که کمی ارد پاشی کردید پهن کنید ، من به قطر ١ سانت پهن کردم 
و روی خمیر رو با مواد سبزیجات پوشاندم، بهتره که کره نرم باشه وگرنه ، واسه مالیدانش دچار مشکل میشید 
و خمیر رو با فاصله ٥ سانتی  با چاقو برش بدید و به صورت آکاردئونی روی همدیگه قرار بدید و داخل ظرف مورد نظرتون بزارید 
احتیاجی به چسبیدن  دقیق خمیرها تو قالب نیست ، چون باید به مدت ٢٠ دقیقه دیگه استراحت بدید ، و این زمان فضای خالی قالب رو پر میکنه 



من از گلدونهای خالی هم برای قالب استفاده کردم 
نانها رو به مدت ٢٥ تا ٣٠ دقیقه داخل فری که از قبل گرم بوده و با حرارت  ٢٠٠ درجه قرار بدید 
نوش جان ، گیلدا 













Samstag, 2. Februar 2013

Käsestange


یکی از نانهای که تو هر نان فروشی آلمانی میتونید پیدا کنید  Käsestange هست 
کلا آلمانیها با پنیر و نان میانه خوبی دارند ، حالا میتونه به صورت سرد باشه یا به صورت گرم , که پنیر آب شده با خمیرهای مختلف هست 
که روش دوم اون بسیار بسیار لذیذ هست . به خصوص که اگه یکی هم مثل من علاقه شدید به پنیر داشته باشه :))
این نان بسیار مناسبه مهمانیهاست  ، خوردن اون کنار یک سوپ گرم یا به تنهائی خیلی لذت بخشه 
اصل این نان پنیری با خمیر هزارلا تهیه میشه که من قبلا دستورش رو براتون گذاشته بودم 
روش کار هم خیلی آسونه و فقط کمی کار دستی داره که من عاشقشم م م م م 

برای اینکار احتیاج به ۳ نوع پنیر دارید 
پنیر گودا واسه اینکه خوب آب شه و خمیر به هم بچسبه 
پنیر چدار ، واسه رنگ زرد و زیبایی که به این نان میده 
و پنیر پارمزان که در اصل مزه این نان هست 

مقدار قابل مناسبی خمیر هزارلا 
۱ عدد تخم مرغ زده شده 
و مقداری کنجد یا دانه خشخاش 

و اما روش کار :
پنیرها رو رنده کنید و به اونها مقداری نمک و فلفل بزنید  و خوب مخلوط کنید 
خمیر رو پهن کنید و روی آنرو با تخم مرغ زده شده بپوشانید 


روی خمیر پنیرهای رنده شده رو بریزید و با وردنه ۱ دور روی پنیر بکشید تا پنیرها بچسبه 
حالا خمیررو به فاصله ۲ سانت ۲ سانت برش بزنید و اونها رو رول کنید 
دقت کنید مثل عکس رول کنید ، یعنی از بالا و از پایین شروع کنید و به وسط خمیر خاتمه بدید 
* شروع کارتون هم باید از داخل خمیر ، به  طرف وسط خمیر باشه 


به همان صورت روی سینی چیده و بهش باقیمانده تخم مرغ  رو بمالید و مقداری کنجد یا خشخاش بپاشد 
سینی فر رو به مدت ۲۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر و با حرارت ۲۰۰ درجه قرار بدید 
دقت کنید که وقتی نانها طلایی شد کافی هست ، و میتونید میل کنید 
نوش جان ، گیلدا