Sonntag, 18. November 2012

پنیر - Panir



میگم پنیر زدن هم واسه خودش دنیای داره ها ا ا ا ا :))
آدم یاد دهات و بوی شیر گرم و پنیر و ...... میوفته 
مادرم اون موقعها  همش خودش تهیه میکرد ، ولی من هیچوقت نگاه نمیکردم که چه میکرد ، و فقط از خوردنش لذت میبردم :) 
به هر حال واسه من که کلی لذت داشت ، شاید به خاطر این بود که اولین تجربم بود ، واسه همین هم تصمیم گرفتم که باقی لبنیات رو هم تهیه کنم :))))
و اما روش کار و مواد لازمش ، قبل از هر چیز باید بگم که واسه تهیه انواع پنیر بهتره که یک دماسنج داشته باشید 
چون کارهاتون کاملا بر وفق مراد انجام میش ، بدون اینکه شک داشته باشید 

مواد لازم :
شیر ۳/۵ درصد چرب ۴ لیتر 
آبلیمو تازه ۱۱۰ میل 
نمک  ، ۱ قاشق چای خوری ...اگه در دسترس بود بهتره که از نمک دریا استفاده کنید 
بهتره که نمک و آبلیمو رو در دسترس خودتون آماده داشته باشید 




طرز تهیه :
شیر رو در ظرف بزرگی ریخته و میزارید که حرارتش به °۹۳ برسه ، این دما دمایی هست که شیر نسبت گرم شده 


عقربه سیاه دماسنج هنوز حرکت نداره

در اینجا عقربه سیاه به حرارت مورد نظر رسیده 

در این زمان نمک رو اضافه کره و خوب هم میزنیم 
سپس آبلیمو رو در طی ۲ تا ۳ مرحله اضافه میکنیم و هم میزنیم 



کم کم میبینید که شیر بریده میشه ، باز در این زمان هم شیر نباید بجوشه 


سپس شیر بریده شده را با کمک کفگیر داخل یک پارچه تنظیفی تمیزریخته , و خوب سر پارچه رو میپیچونیم و پارچه رو داخل یک آبکش میزاریم 


روی پنیر یک  وزنه  سنگین میزاریم و به مدت ۲ تا ۳ ساعت میزاریم که به همین حالت باشه تا آب اضافه اون گرفته شه 



آب باقی مانده از پنیر رو در نریزید ، و اگه مایل بودید کمی شور باشه یا طعم خاصی مثل سبزیجات تازه داشته باشه  ، میتونید داخل آب پنیر این مواد رو اضافه کنید 
نوش جان ، گیلدا 









Freitag, 16. November 2012

ترایفل - Trifle


این هم یک ترایفل  سبک و راحت 
میدونید که ترایفل ها همیشه با خامه  تهیه میشه ، ولی این یکی با انواع توت و پودینگ هست 
لابلای اون رو هم میتونید با بیسکویت لیدی فینگر یا تکه های کیک پر کنید 
من یک لایه اول رو پودینگ ریختم و بعد مقداری پوره توت ، و بعد کیک و دوباره پودینگ و .......
کناره ها رو هم با تکه های توت فرنگی پر کردم 
نوش جان ، گیلدا 











Mittwoch, 14. November 2012

Dönerauflauf - آف لاف دونر - آلمانی


یکی از کانالهای آلمان مدتی پیش ۲ تا خوراک جالب گذاشته بود ، که یکی از اونها را امتحان کردم و خیلی خوشمزه بود 
دومیش رو  هم سر فرصت انجام میدم ، و حتما براتون میزارم 
موضوع جالب اینه که این خوراک ترکیبی ، از مواد ترکی و آلمانی هست :)) با نام " آف لاف دونر " به هر حال ایده بسیار خوشمزه ای بود که بهتون پیشنهاد میکنم 
حتما میدونید که دونر چیه ؟؟ همون کباب ترکی هست که مقداری گوشت  رو در میله ای پیچیده و این میله میچرخه تا گوشت دور تا دور آن پخته شه و هر بار گوشتها رو با دستگاه  مخصوصی میبرند تا گوشتهای زیری هم  کباب  شه  

واسه این خوراک احتیاج به تعدادی نان پیتا داریم 


و همینجور مقداری گوشت دونر ، که من از یخی اون استفاده  کردم 
گوشت رو داخل تابه ریخته و بهش چند تا گوجه فرنگی پوره شده اضافه میکنیم ،  اگه دوست داشتید رنگش تیره تر باشه مقداری هم رب گوجه اضافه کنید 


حدود ۱ استکان خامه یا شیر به مواد قبلی اضافه کنید ، من مقداری از کرم روم هم استفاده کردم 


نانهای پیتا رو از وسط نصف کنید و داخل ظرف نسوز مورد نظرتون یک ردیف بچینید 


از مواد تهیه شده روی نانها بریزید ، دقت کنید که موادتون باید کمی آبدار باشه تا بتونه نانهای پیتا رو خیس کنه 
روی مواد دونر مقداری پنیر پیتزا  بریزید 


این کار رو ۱ بار دیگه تکرار کنید ، و در آخر خوب روی مواد رو با پنیر بپوشانید 
ظرف رو داخل فر به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه و با حرارت ۱۷۰ درجه قرار بدید 
این ترکیب چیزی شبیه به لازانیا هست ولی با طعمی کاملا متفاوت و خوشمزه 
نوش جان ، گیلدا 


Die Zutaten
  • 4 Fladenbrot(e), dünne (Pide)
  • 2 Pkt. Fleisch (Dönerfleisch), TK oder frisch vom Spieß
  • 1 Becher Schmand mit Kräutern
  • 1 Pck. Käse, gerieben
  • 3 Tomate(n), in Würfel geschnitten
  • etwas Tomatenmark


Die Zubereitung
Das TK-Fleisch nach Packungsanweisung zubereiten. Schmand, Tomatenmark und gewürfelte Tomaten hinzugeben und kurz köcheln lassen. Die Pfanne vom Herd nehmen und eine Handvoll Streukäse unterrühren.
Den Boden einer Auflaufform mit Pide auslegen. Darauf die erste Schicht Fleisch verteilen. Wieder mit einer Schicht Pide bedecken und den Rest Fleisch darauf verteilen. Dann mit dem Streukäse bedecken (Menge nach Geschmack).Das Fleisch sollte mit Käse bedeckt sein. 20 Min. bei 175°C überbacken.


Gut appetit











Montag, 12. November 2012

کباب فلفل دلمه



این هم یک دستور دیگه که داخل یکی از مجله های آشپزی ایرانی پیدا کردم با نام کباب فلفل دلمه 
البته این ترکیب باید گریل میشد ، ولی از اونجایی که من امکانات گریل رو چه در تابستون و چه در زمستون ندارم تصمیم گرفتم که سرخش کنم 

مواد لازم برای این کباب بستگی به تعداد اون داره و همچنین مقدار گوشتی که دور فلفلها میپیچید 
و به خاطر همین من فقط طرز تهیه رو براتون مینویسم و تعداد اونرو به عهده خودتون میذارم
ترکیب گوشتی که در این فلفلها هست دقیقا همون ترکیبی هست که تو کوفته پنیر به کار بردم 
یعنی گوشت چرخ کرده رو همراه با ادویه و نمک و فلفل و پیاز، ۱ عدد تخم مرغ و مقداری نان تست که از قبل خیس کردم ، خوب میکس کرده تا حالت چسبندگی به وجود بیاد 


تعدادی فلفل پپرونی یا فلفل دلمه کوچیک انتخاب کنید و اونها رو با چاقو از یک طرف ببرید ، اگه لازم بود داخلش رو تمیز کنید 
و داخل فلفلها مقداری پنیری که ا حرارت آب بشه بزارید 


بعد از پر کردن فلفلها دور تا دور اونها روبا گوشتی که از قبل میکس کردید میپوشانید و باید دقت کنید که انکار رو با دست خیس انجام بدید و خوب گوشت رو به فلفلها فشار بدید تا بچسبه 


و اگه امکان گریل کردن رو داشتید که بهترین نحوه پخت خواهد بود ، وگرنه که مثل من باید یکی یکی و با دقت سرخش کنید 
و سپس نوش جان ، گیلدا 













Samstag, 10. November 2012

آش ترخینه



هوا دیگه کم کم داره سرد میشه و فصل تهیه انواع آش و سوپ هم رسیده 
چقدر تو این هوا آش و سوپ هم میچسبه :)
براتون مدتی پیش طرز تهیه ترخینه رو گذاشته بودم که امیدوارم تهیه  کرده باشید ، و الان براتون طرز تهیه آش ترخینه رو میخواهم بذارم 

مواد لازم :
نخود ، لوبیا قرمز ، عدس ، لوبیا چیتی از هر کدام ۱ استکان 
سبزی آش ۳۵۰ گرم 
نمک ، فلفل ، زردچوبه 
۴ عدد ترخینه 
پیاز داغ ، سیر داغ ، نعناء داغ 



طرز تهیه :
 ترخینه ها رو داخل آب گرم ۳ ساعت زودتر خیس کنید 
ترخینه رو همراه با آبش و حبوباتی  که از شب قبل خیس کردید بذارید تا بپزه 
دقت کنید که بعد از ریختن ترخینه نمک آش رو اندازه بگیرید 
بذارید تا مواد خوب بپزه و ۱۰ دقیقه آخر سبزی آش خرد شده رو به آش اضافه کنید 
مقداری از پیاز داغ رو مخلوط آش کنید ، و بقیه رو همراه با سیر داغ و نعناء داغ واسه روی ان استفاده کنید 
من همیشه از مقداری زعفران دم کرده هم استفاده میکنم 
نوش جان ، گیلدا 







پخت بن ماری چیست ؟ - Bain-Marie



تو خیلی از دستورات از پخت  " بن ماری  " استفاده میشه 
و همیشه این سوال واسه خیلی از عزیزان پیش میاد که این یعنی چی ؟؟؟
این نام بر میگرده به قرن سوم که ییک زن یهودی به نام ماری از این روش برای گرم نگاه داشتن غذاها استفاده میکرد 
البته خیلیها هم به روش پخت آشنایی دارند ، اما گاهی  اوقات واسه بعضی از دوستان هم این سوال به وجود میاد که این چه نوع پختی باشه 
پخت بن ماری در واقع پختی بدون حرارت مستقیم هست ، به این طریق که طبق تصویر بالا ظرفی رو پر از آب میکنید و میگذرد تا جوش بیاد که این ظرف اول ما خواهد بود 




ظرف دوم شما ظرفی باید باشه از جنس پرکس یا استیل که کمی پهنتر از دهانه ظرف اول باشه 
جوری که اگه روی ظرف میزارید داخل ظرف اول نشه 
به این طریق شما فقط حرارت آب ظرف اول را به ظرف دوم منتقل میکنید 
این روش بیشتر واسه آب کردن شکلاتها و یا انواع کرمها داخل دسر و سس ها استفاده میشه
در بعضی از رستورانها نیز از این روش برای گرم نگاه داشتن غذاها استفاده میکنند 
گیلدا 





Donnerstag, 8. November 2012

بروشتای گوجه و پنیر



شده تا به حال از بیرون میاد خونه ، حال و حوصله ندارید هیچ غذایی رو آماده کنید ؟؟
اون موقع هست که تنبلی بر همه چیز غلبه میکنه و مجبورت میکنه با ساده ترین و دم دسترین وسایل موجود ، ی جورشکم  پر سرو صدات رو خاموش کنی :))
این صحنه رو که میبینید یکی از همون روزها بود 
جالب اینکه بعد از مدتی که نمیدونستم به چه عنوان معرفش کنم دیدم جایی با نام '  بروشتای گوجه و پنیر ' معرفی شده !!!!
روش کار خیلی سادست ، اول احتیاج به مقداری نان باگت داریم که به صورت اریب بریده باشیم 



سپس مخلوطی از گوجه فرنگی رنده شده و سیر له شده ، مقداری نمک و فلفل و روغن زیتون تهیه میکنید 


سس آماده رو روی نانها میمالید و روی هر تیکه از نانها مقداری پنیری که بر اثر حرارت آب بشه میزارید 


من از پنیر Mozzarella استفاده کردم 
قطعات نان رو با حرارت ۱۷۰ به مدتی که پنیرها آب بشند داخل فر قرار بدید 
نوش جان ، گیلدا 








Dienstag, 6. November 2012

خوراک لوبیا سبز



این هم خوراک لوبیا سبز واسه شما دوستان 
نمیدونم شما هم این خوراک رو تهیه میکنید یا نه ؟ 
ترکیب کار مثل لوبیا پلو میمونه با کمی تفاوت ، اینکه از گوشت مرغ استفاده میشه 
البته بعضیها تو لوبیا پلو سیبزمینی نمیریزند ، ولی من میریزم 
اول گوجه و سیب زمینها رو تفت دادم ، همراه با کمی نمک 


بعد لوبیا سبزها رو تفت میدم ، و اونها رو کنار میزارم 


مقداری پیاز رو خلال  کرده و کمی تفت میدم و مرغ رو اضافه میکنم ، همراه با ادویه دلخواه  و کمی هم رب گوجه اضافه میکنم 


از اونجایی که خوراک کمتر از خورشت آب داره ، آبی اضافه نمیکنم و درب ظرف رو میزارم تا خودش آب بندازه 
نیمه های پخت سیب زمینی و لوبیا سبز و گوجه رو هم اضافه میکنم 
واسه ترشی این خوراک هم از پودر غوره یا خود غوره استفاده کردم 
اگه تا به حال نخوردید ، پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید :)
نوش جان ، گیلدا










Sonntag, 4. November 2012

سوخاری مارچوبه با ماهی



این یکی از اون غذاهای بود که تو بهار تهیه کرده بودم ، زمانی که فصل مارچوبه تازه هست ، ولی وقت پست کردنش نبود 
همونجور هم که گفتم من عاشق این سبزی هستم و هر وقت که تازه اون پیدا شه ، بدون وفقه خریداری ، و خورده میشه :))
من قبلا طرز تمیز کردن مارچوبه و پختش رو براتون گذاشته بودم 
این مارچوبهای سوخاری هم به همون روش تمیز و پخته شده فقط چون باید سوخاری میشدند، کمی کمتر زمان پختش رو گذاشتم 
اگه الان هم خواستید این روش رو پیاده کنید ، میتونید از مارچوبهای یخی یا کنسروی استفاده کنید 

روش کار هم به این صورت بود که مارچوبه ها رو بعد از پختن ، گذاشتم حسابی آبشون گرفته شه 
و طبق سوخاری های دیگه اول به آرد آغشته کردم و بعد به به تخم مرغ و در آخر به پودر سوخاری و گذاشتم تو روغن زیاد سرخ شه 
در کنار این مارچوبه های لذیذ مقداری هم ماهی و سیب زمین پخته میبینید 
نوش جان ، گیلدا 










Freitag, 2. November 2012

بیسکویت دیجستیو یا ساقه طلایی یا سبوس گندم



بیسکویت دیجستیو یا ساقه طلایی یا سبوس گندم ، رو همه میشناسند 
 فکر کنم کمتر کسی هم باشه که از این بیسکویت خوشش نیاد ، البته باید بگم که از لحاظ تغذیه نیز بسیار سالم  بوده و همونجور که میدونید واسه پوست و مو خیلی مفیده 
با خوردن این بیسکویتها یاد ایام کودکی میفتم ، و خوشحالم که تونستم به رسپتش رو پیدا کنم 

مواد لازم :
کره ۱۴۰ گرم 
تخم مرغ ۱ عدد 
شکر ۱۲۰ گرم 
مقداری نمک 
آرد ۱۰۰ گرم 
سبوس گندم ۱۱۰ گرم ( با نام آلمانی : Weizenkleie )
پیکینگ پادر : ۱ قاشق چای خوری  
وانیل ۱/۵ قاشق چای خوری 

مقدار١٠٠ گرم  شکلات تخته ای  و ٢ قاشق کره برای روی بیسکویت که به طریق بن ماری آب کرده باشد 

طرز تهیه :
اگر  سبوس گندم شما دانه درشت هست ، سعی  کنید آنها را با دستگاه ریز کنید 
و تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید 




کره و شکر را خوب زاده و تخم مرغ را نیز  اضافه میکنیم 


مواد خشک رو اضافه کنید و خمیر رو خوب ورز بدید تا به دست نچسبه 


سپس خمیر رو روی سطح صافی پهن کنید ( دقت کنید که نه خیلی نازک باشه و نه خیلی ضخیم ) و با هر قالبی که دوست داشتید قالب بزنید 


و بعد از اینکه روی سینی فر گذاشتید ، با کمک چنگال یا هر وسیله دیگه سوراخهایی روی خمیر ایجاد کنید ، این واسه پخت بهتر بیسکویتها هست 


بیسکویتها رو داخل فر گرم با حرارت ۱۸۰ درجه به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه بگذارید تا بپزه 
بعد  از پختن  و خنک شدن بیسکویتها  ، یک طرف اونها رو داخل حمام شکلات  کرده  و بزارید تا شکلاتها خودشون رو بگیرند 
و بعد میتونید با لذت میل کنید :)
نوش جان ، گیلدا