Dienstag, 30. Oktober 2012

پیازچه های هالووین



این هم پیازچه های ژولیده من که شبیه به روح شدند :))

گیلدا 












Montag, 29. Oktober 2012

نان باگت - Bagoette



نام هر کشور تو ذهن من خاطر آور یک سنبل میتونه باشه 
هلند ، کشور گل و آسیابهای بادی با کشفهای چوبی 
مصر ، صحرا و فراعنه 
ایتالیا ، پاستا و قایق های شناور روی آب 
و بالاخره فرانسه ، مردمی که هر روز ، نان باگت به دست در رفت و آمد هستند :)
نان باگت یکی از شناخته شده ترین نا ن  در فرانسه و حتی تو دنیا هست ، و حقیقتا لذیذ 
روشهای مختلفی واسه پختش در دسترس هست ، ولی اونچیزی که من در بیشتر ویدئو و دستورات دیدم ، دستوری هست که باید با خمیر حسابی کار کنید 
که البته این کار فراوان ، نتیجه خوبی هم خواهد داشت 
من قبلا یک باگت معمولی رو براتون پست کرده بودم و در اینجا  باگت با طعم سیر رو براتون میزارم ، واگه دوست داشتید میتونید بدون اون هم تهیه کنید 

مواد لازم :
ارد ۸۰۰ گرم 
آب ولرم ۵۲۰ میل 
مایه خمیر ۷  گرم 
نمک ۱ قاشق چی خوری 

طرز تهیه :
من از ۲۰ گرم خمیر ترش تازه استفاده کردم که اونها رو خرد کرده و درون آب ولرم انداختم تا حل شه 



ارد و نمک رو با هم مخلوط میکنیم 



و سپس آب و خمیر مایه رو به آرد اضافه کرده و خوب ورز میدیم و روی خمیر رو با نایلون بپوشانید و ۳۰ دقیقه استراحت بدید 


بعد از این زمان خمیر شما حجمی ۲ برابر پیدا میکنه 
روی سطح صافی  مقدار بسیار کمی آرد ریخته و خمیر رو روی این سطح صاف دوباره ورز میدید ، اما اینبار با پاشنه دست ، و ورز دادن شما مثل خمیر ۱۰۰۰ لا میمونه 
یعنی با ورز وقتی خمیر شما کشیده شد ، اونرو از سمت چپ و راست تا کرده و روی هم بیارید و ۲۰ دقیقه استراحت بدید 





این مرحله رو ۳ بار انجام بدید ، و هر بار ۲۰ دقیقه به خمیرتون استراحت بدید 
در مرحله آخر خمیر رو به تعداد مناسب جدا کرده, ابتدا ۱۵ دقیقه استراحت داده و اونها رو به صورت کشیده با نوک انگشتان پهن کرده 


همونجور که گفتم من از سیر استفاده کردم که اونها رو خوب له کرده و همراه با مقداری روغن زیتون طعم در مخلوط کردم 


و مقداری از سیر رو وسط نان ریختم  


و خمیر رو از یک سمت تا وسط تا کردم و با نوک انگشت کمی فشار دادم 


 دوباره نیمه دیگر رو هم تا کرده و با پاشنه کف دست قسمت برخورد ۲ خمیر رو خوب فشار دادم تا موقع پخت باز نشه 
یعنی  کل خمیر رو ۲ بار به سمت داخل تا کردم 



سپس خمیر ها رو روی سینی فر گذاشته , روی آنها رو با چاقو برش داده و  باز ۱۵ دقیقه استراحت میدیم 


چند عدد تکه یخ رو داخل ظرفی گذاشته و درون سینی میگذریم  و نانها رو با حرارت ۱۹۰ درجه به مدت ۳۰ دقیقه داخل قرار میدهم 
این زمانی بود که با فر من تنظیم شده بود ، هر وقت دید که روی نانها طلایی شده میتونه کافی باشه 
میدونم کارش زیاده ولی همونجور که اول هم گفتم همونی میشه که باید بشه ، امیدوارم که دستور تولنیش شما رو منصرف نکنه :) 
نوش جان، گیلدا 








Samstag, 27. Oktober 2012

کوکو سبزی



کوکو سبزی ، یک ترکیب  سالم ، زیبا و خوش خوراک و خوشرنگ
قبلا رولت سبزی کوکو رو براتون گذاشته بودم ، و این هم به صورت ساده 
فکر کنم کمتر کسی باشه که کوکو سبزی رو دوست نداشته باشه 
این ترکیب میتونه بسیار مختلف باشه و هر کس به شیوه خواص خودش تهیه کنه 
ترکیبی که من بکار  بردم شامل :
سبزی جعفری ، تره فرنگی ، گشنیز ، شوید , پیازچه و پیاز بود 
و همینجور مقداری گردو خرد شده


و ۱۰۰  البته تخم مرغ همراه با ادویه و نمک 
نوش جان ، گیلدا 







Freitag, 26. Oktober 2012

کیک شکلاتی ساده با پودر بادام



این یک کیک شکلاتی ، خیلی خیلی ساده هست که به نظر من بسیار نرم و پوک و در عین حال آبدار بود 
من بیشتر کیکهام رو همراه با مخلوطی از پودر بادام تهیه میکنم که بسیار تو طعمش موثر هست  , البته بجز کیک هایی که حتما فقط باید از ارد سفید استفاده شه 
و این دستور رو هم که دیدم ، حدس زدم که باید خوشمزه باشه 

مواد لازم :
شکلات تخته ای تلخ ۱۵۰ گرم ، اگه مایل بودید از نوع شیرینش هم میتونید استفاده کنید 
کره ۲۵۰ گرم 
تخم مرغ ۴ عدد
شکر  ۱۲۰ گرم 
پودر بادام ۲۵۰ گرم 
آرد ۲ قاشق 
پیکینگ پادر ۱ قاشق چی خوری 

طرز تهیه :
ابتدا کره و شکلات را به طریق پخت بن ماری ذوب میکنیم ، و بزارید کمی خنک شه 




به حدی بزارید که کاملا شکلات آب شه و مخلوطی صاف و یک دست داشته باشید



شکرو  تخم مرغها رو خوب با هم مخلوط کنید 



موادی که لازم به الک کردن هست الک کنید و کل مواد خشک رو به تخم مرغها اضافه کنید 




و در آخر شکلات ذوب شده رو که کمی خنک شده در طی ۳ مرحله  به مخلوط قبلی اضافه کنید و  به صورت دورانی هم بزنید 


و حالا کیک رو تو قالب مورد نظر بریزید و به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه و با حرارت ۱۹۰ درجه داخل فری که از قبل گرم کردید بزارید 
نوش جان ، گیلدا 











Donnerstag, 25. Oktober 2012

چشمهای تخم مرغی



من امسال هر چی واسه هالووین جور کردم ، از رو بی حوصلگی و کمبود وقت بوده
و به خاطر همین هم کارهام بیشتر شما رو تشویق به خندیدن میکنه تا ترسیدن :)
گیلدا 



Mittwoch, 24. Oktober 2012

Pakora, پاکوره - آسیایی



این هم یک غذای فوری و انگشتی دیگه به نام Pkora یا همون پاکوره 
این غذا بیشتر تو کشورهایی مثل هند و پاکستان و افغانستان و چین تهیه میشه ، البته جنوب کشور عزیزمون بخصوص خوزستان  هم به این غذای خمیری آشنایی کامل دارند 
چیزی که تو پاکوره مشترک میتونه باشه ، خمیریه  که تقریبا شبیه به خمیر بنیه هست ، با این تفاوت که در بنیه شما مواد  مختلف مثل سبزیجات و  تکههای ماهی و میگو و ..... رو میپزد ، ولی در پاکوره خود خمیر هم به تنهایی قابل خوردن هست 
چیزی که اینجا میبینید ، پاکوره سبزیجات هست 

مواد لازم :
آرد سفید ، و آرد نخود خام - از هر کدام ۱/۲ پیمانه 
- البته این کار رو میتونید فقط با آرد نخود خام یا آرد معمولی هم انجام بدید 


- مقداری از سبزیجات دلخواه که من از اینها استفاده کردم ...
پیاز بزرگ ۲ عدد - سیر ۲ حبه له شده - گشنیز خرد شده ۲ قاشق - شوید خرد شده ۱ قاشق - پیازچه سبز ۳ تا ۴ قاشق 


- شما میتونید از هر چیز دیگه که مایل هستید استفاده کنید 
پیکینگ پادر ۱ قاشق چای خوری 
خمیر مایه تازه ۵ گرم 
آب ولرم به میزان لازم 
ادویه شامل : زیره کوبیده ، نمک ، فلفل ، زردچوبه ، پودر گشنیز 

طرز تهیه :
تمام مواد خشک را با هم مخلوط کرده 
خمیر مایه را داخل  نصف استکان آب ولرم انداخته تا از هم باز شود ، و بعد از ۱۰ دقیقه به مواد خشک اضافه مکنیم 
به خمیر کم کم آب اضافه میکنیم در حدی که خمیری شبیه به خمیر بنیه یا به سفتی ماست بهمون بده 





با کمک یک ملاقه کوچک یا یک قاشق گود ، مقداری از خمیر رو برداشته و داخل روغن داغ سرخ کنید 


اگه دوست داشتید میتونید تکه های سبزیجات مثل گل کلم یا کادو سبز و غیره رو داخل این خمیر فرو کنید و بعد سرخ کنید 
و یادتون باشه ، مثل هر غذای خوشمزه جنوبی بهتره که با سوس تند سرو بشه 
نوش جان ، گیلدا 










Samstag, 20. Oktober 2012

ترخینه



این دوری از وطن ما رو به چه کارهایی که وادار نکرد 
اینها که میبینید ترخینه هستند ، بله ترخینه :)
یادمه که کوچیک بودم ، یکی از دوستانمون این ترخینه ها رو از اراک برامون می آورد ، که البته خودش تهیه میکرد 
و من هم از اونجایی که رنگشون کمی تیره تر از اینها بود ،  فکر میکردم  سفید آبه  ......و همینجور از خودم میپرسیدم که چه جوریه که تو آش  این سفید آبها انقدر خوشمزه میشند :)))) 
البته تو ایران چون همه جا ترخینه پیدا میشه ، شاید  این پست جذابیت زیادی نداشته باشه ...ولی اونهایی که مثل من باید هر چیز رو به سختی تهیه کنند ، میتونه مثمر ثمر باشه 
قبل از توضیح کار  بگم که بهتره زمانی ترخینه رو تهیه کنید که آفتاب باشه ، نه مثل من که با بدبختی و بی آفتابی تونستم اینها رو خشک کنم :)

و اما طرز تهیه و موادی که لازم هست :
ترخینه رو از بلغور گندم یا جو تهیه میکنند ، و این قسمت کار رو میزارم به عهده خودتون که با کدوم تهیه میکنید 
من ازجو نیم پرک استفاده کردم و اونها رو ۱ شب جلوتر در آب خیس کردم 



دانه جو رو همراه با  دوغی  که آماده خریده بودم و چند روز بیرون گذاشته بودم تا ترش شه مخلوط کردم 
و در مورد مقدارش میتونم بگم که به ازای هر کیلو گندم ، ۴ برابر دوغ احتیاج دارید
این ۲ رو بزارید با هم بپزه ، و دقت کنید موقع پخت ته نگیره 
آنقدر به پخت با حرارت کم ادامه بدید که دیگه جوها  له شده باشه و کاملا آبش کشیده شه 
من واسه اینکه طعمی شبیه به ترخینه های ایران داشته باشه ، حدود ۱ استکان کشک غلیظ داخلش ریختم ، همینجور مقداری زیره کوبیده و کمی هم زرد چوبه 



بعد از پخت بذارید کمی سرد شه ، در حدی که بتونید با دست گلوله هایی تهیه کنید ، اگه خیلی سرد شه ، راحت شکل نمیگیره ...به هر شکلی که مایل هستید تهیه کنید فقط دقت کنید که زیاد ضخیم نباشه که خشک کردن سخت باشه 
و این گلوله ها رو روی شبکه طوری بذارید تا خشک شه , و روی اونرو با پارچه تنظیف تمیز بپوشونید 



و اما اگه مثل من آفتاب در دسترس ندارید :) باید با فر این کار رو انجام بدید ، که بهتره با حرارت کم باشه و مرتب کنترل کنید . من هم از پایین و هم از بالای فر و با حرارت  ۱۶۰ درجه  استفاده کردم  ، و در آخر فقط بالا 
البته ۲ روز هم ی نیمچه آفتابی پیدا کردم و اونو گذاشتم زیر آفتاب و باید دقت کنید که مرتب اونها رو زیر و رو کنید تا هوا بینشون بره و کپک نزنه 
البته خشک شدن ۱۰۰% اون واسه این هست که میتونید در فضای معمولی بیرون از یخچال نگهداری کنید ، ولی اگه حس کردید که کمی این کار طول میکشه و مشکل واسه خشک کردنش دارید ، میتونید بعد از فرم گرفتن داخل فریزر هم نگهداری کنید 
در دستورات بعدی ، آش ترخینه و سوپش رو هم براتون میزارم 
نوش جان ، گیلدا 














Donnerstag, 18. Oktober 2012

Burrito - مکزیکی



این هم یکی دیگه از کارهای قدیمی هست که وقت نکردم پست کنم ، این غذای ساده مکزیکی با نام Burrito شناخته میشه 
و مثل اکثر غذاهای مکزیکی تهیه شده با نان ترتیلا هست و میتونیم اونو جزء غذاهای انگشتی یا فست فودها قرار بدیم 
مواد میانی این غذا میتونه خیلی چیزها باشه  از جمله : برنج ، لوبیا ، گوشت ، آواکادو ، پنیر ، گوجه ، پیاز .... حتی با تخم مرغ پخته :)
من از سوس سالسا استفاده کردم که قبلا هم براتون دستورش رو گذاشته بودم 
همینجور از گوشت سینه مرغی که داخل مقداری سوس دلخواه مارینیت کرده بودم و حدود ۲۰ دقیقه به صورت گریل توی  فر آماده کردم 
میتونید از مرغ پخته یا کبابی هم استفاده کنید 
ابتدا مقداری پنیر پیتزا و روی اون ،  سوس سالسا ریختم 


مرغ رو با چاقو بریدم و با همون نظم روی سوس قرار دادم 


روی مرغ برنج پخته شده ریختم 


بعد نان رو اول از پایین و بعد از اطراف و در آخر از سمت بالا * تا * کردم 




به همون صورت داخل تابه با حرارت کم گذاشتم سرخ شه ، من از روغن استفاده نکردم ، شما میتونید با روغن کم این کار رو انجام بدید 
هر وقت که پسرم اثری از غذاهای پخته من نمیذاره ، مطمئن هستم که فوق الاده خوشمزه بوده :)))
نوش جان ، گیلدا