Sonntag, 30. September 2012

Spätzleteig , اشپیتزله - آلمانی



امروز میخواهم یکی از خمیرهای معروف آلمان و سوئیس  با نام  Spätzle   رو بهتون معرفی کنم ، که این نوع خمیر مشهوریتی چون خمیرهای تازه نودل ایتالیایی داره 
طرز تهیه اون هم خیلی راحته ، با اینکه من هم واسه اولین بار تهیه میکردم ، ولی به اندازه ی کاردستی واسم لذت داشت
و مثل نودل  متوجه شدم که چقدر تفاوت تو مزه تازه بودنش هست 
شما میتونید این خمیر رو که همراه با گوشت یا تخم مرغ نیمرو و یا حتی به تنهایی همراه با سوس مورد نظرتون میل کنید 

مواد لازم :
ارد ۳۰۰ گرم 
تخم مرغ ۴ عدد 
۵ قاشق آب گازدار مقداری ، نمک و جوز هندی 

طرز تهیه :
تمام مواد بالا رو با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید ، این هم زدن باید به  حدیباشه که موادتون صاف و یکدست شه و حسابی کش بیاد 



خمیر ور به مدت ۱ ساعت استراحت بدید ، و بعد از این زمان میبینید که حبابهای روی سطح خمیر پیدا میشه 


قابلمه ای را از آب پر کرده و میذاریم تا جوش بیاد ، بعد نمک رو اضافه میکنیم 
واسه پخت این خمیر به یک تخته صاف احتیاج داریم وهمینجور به یک چاقوی بلند یا کاردک و یا چیزی شبیه به اون


البته دستگاهای زیادی واسه پخت این خمیر وجود داره ولی ما دنبال سده ترین کار اون هستیم 
یادتون باشه که کل زمانی که دارید این خمیر رو تهیه میکنید ، تخته و چاقوی کارتون باید خیس باشه که میتونید واسه اینکار مرتب داخل آب جوش قابلمه فرو کنید 
و اگر حس کردید که کارتون به خوبی پیش نمیره علت اینه که تخته به اندازه کافی خیس نیست 
مقداری از خمیر رو روی تخته خیس میذاریم ، و با کمک چاقو صافش میکنیم ، جوری که حسابی قطر خمیر نازک شه 



با کمک چاقو خمیر رو نازک نازک بریده و داخل آب جوش هدایت میکنیم  ، واسه اینکه دقیقا  متوجه منظورم باشید به این فیلم نگاه کنید 
در پایان فیلم  هم میتونید وسایل دیگه که باهاش این خمیر رو میپزند ، ببینید ( البته به صورت عکس ) 


چیزی حدود ۳ تا ۵ دقیقه داخل آب جوش میپزه و بعد اون با کمک کفگیر از آب جوش خارج کنید و داخل آبکش بزارید 
این کار رو تکرار کنید تا خمیر تمام شه 


و سپس همراه با یک تیکه کره خمیرهای پخته شده رو تفت بدید و در آخر با هر چی که میل دارید میل کنید 


من خودم که به صورت خالی خیلی دوست دارم :) 
نوش جان ، گیلدا 













Donnerstag, 27. September 2012

خورشت شوید خولی - گیلان


چند مدت پیش ی صفحه رو پیدا کردم  که کلی خوراکهای محلی رو معرفی کرده بود 
واسم جالب بود که خیلی از اونها متعلق به شمال ایران بود ، و جالبتر اینکه خیلیها  رو نمیشناختم و حتی اسمشون رو هم نشنیده بودم 
یکی از اون خوراکیها ، خورشت شوید خولی بود ، که خولی به معنی گوجه سبز هست و  این خورشت مال خطه گیلانه 
از اونجایی که به طعم شوید علاقه دارم ، حدس زدم که باید خوشمزه باشه و به شما  هم پیشنهاد میکنم که حتما امتحان کنید 

مواد لازم :
پیاز ۲ عدد 
گوشت مرغ به مقدار لازم 
شوید تازه ۲۵۰ گرم ( حتما تازه باشه )
 گشنیز و جعفری ، از هر کدام ۲ قاشق سوپخوری 
تخم مرغ ۲ عدد ...اگه میخواهید سوال کنید که بدون تخم مرغ نمیشه ؟؟ باید بگم نه نمیشه :)
گوجه سبز خشک یا فریز کرده ، یا آبغوره ، یا غوره یا پودر غوره 
نمک ، فلفل ، زرد چوبه 

طرز تهیه :
پیاز را سرخکرده و سبزیجات خرد کرده را اضافه کنید و همراه با روغن تفت دهید
تو دستور پیاز و سبزیجات جداگانه  سرخ شده بود ، ولی من با هم سرخ کردم ( این قسمت به عهده خودتون ) 


بعد از کمی سرخ کردن تخم مرغها را ابتدا در ظرفی شکسته , خوب هم زده و به سبزیجات اضافه کنید ، به همین صورت کمی هم بزنید تا تخم مرغها خودشون رو بگیرند 



سبزیجات سرخ کرده را کنار گذاشته و داخل همان ظرف گوشت مرغ  را همراه با کمی روغن تفت دهید 


ادویه را اضافه  کرده و همراه با مقداری آب بگذارید تا نیم پز شود ، و در همین زمان سبزیجات سرخ شده را همراه و گوجه سبزها به گوشت اضافه کرده 
بعد از چند جوش خوردن ، خورشت شما آماده است تا با برنج میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 













Sonntag, 23. September 2012

کیک تابستانی با انگور فرنگی


همونجور  که گفته بودم میخواستم با همون چیزی که به عنوان انگور فرنگی به من معرفی کردید ، چند دسر خوشمزه براتون بزارم 
یکی از اونها ی دسر ساده و بدون پخت و پزه که اینجا انواع اقسام اونو با توتهای و تمشکها  میفروشند 

مواد لازم :
ژلاتین ۷ برگ 
خامه فرم گرفته شده  ۲۰۰ گرم 
ماست شیرین یا Quark کوارک ۲۰۰ گرم 
شکر به میزان دلخواه 
مقداری وافل یا هر نوع  کیک نرم آماده  
نصف استکان شیر 
میوه دلخواه به میزان لازم ، که من از انگور فرنگی استفاه کردم 

طرز تهیه :
ژلاتین ها را  داخل مقداری آب سرد بزارید تا نرم شوند ، شیر را گرم کنید و ژلاتین ها رو دانه دانه داخل شیر حل  کنید و بزارید که فقط کمی خنک شه 



جداگانه خامه رو همراه با کوارک یا ماست مخلوط کرده و مقداری شکر اضافه کنید ، مقدار شکر بسته به سلیقه خودتون هست 


میوه مورد نظرتون رو تمیز کرده و به مخلوط ماست و خامه اضافه کنید 



اینها وافل های  آماده هستند 


کیکها رو داخل فرمی که بتونید بعدا به راحتی ازش جدا کنید بچینید ، معمولا قالبهای سلفونی برای اینکار مناسب هستند 


مخلوط شیر و ژلاتین رو بد از کمی خنک شدن به  ماست اضافه کرده و خوب هم میزنیم ، و تمام مواد را روی کیک میریزیم 


کیک را چند بار به زمین میکوبیم تا هوای اضافه گرفته شود ، و کیک رو داخل یخچال بزارید تا خودش رو بگیره 
بعد از ۲ تا ۳ ساعت که خودش رو کمی بست ، مقداری گوس دلخواه آماده کرده و روی کیک میریزیم و دوباره داخل یخچال میزاریم , بهتره که گوس بعد از پخت کمی خنک شه و بعد روش بریزیم 
اگر مایل بودید که مثل عکس کیکهای کوچیک داشته باشید ، از قالبهای کوچیک استفاده کنید 
بعد از چند ساعت که از خنک شدن کیک شما در یخچال گذشت میتونید اونو میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 










Johannisbeeren - انگورفرنگی



این خوشگلهای نازنین ، هر سال جلو خونه ما پیداشون   میشه ، و منو شرمنده میکنه :)
نمیدونم نام ایرانی هم داره یا نه ، اینجا بهش میگند Johannisbeeren که جز خانواده توتها هست 
اینها رو داشته باشید تا روزهای دیگه دستوراتش رو براتون بزارم 



میتونید اینجا از این میوه کمی اطلاعات به دست بیارید

 گیلدا










Freitag, 21. September 2012

ژله پرتقال


آدم وقتی یک نوع مواد غذایی رو زیاد میاره ، همش در فکر اینه که باهاش چه کار کنه 
مدتی پیش کلی پرتقال خونه داشتیم ، و دیدم داره خرب میشه ، این بود که به فکر افتادم باهاش ژله درست کنم 
خیلی راحت بود ، و همینجور خوشمزه 

چند عدد پرتقال  رو آب گرفتم  واسه هر لیوان آب پرتقال ۲ برگ ژلاتین استفاده کردم 
چند قاشق آب لیمو هم اضافه کرده ، همینجور مقداری وانیل شکری و چند قاشق هم شکر 
شما میتونید مقادیر شکر و وانیل رو به دلخواه کار کنید 
تمام مواد بالا رو فقط با ۱ لیوان آب پرتقال که گرمش کردم مخلوط کردم 
ژلاتین ها  رو اول چند دقیقه در آب سرد گذاشتم و بعد داخل آب پرتقال گرم انداختم ، بقیه آب پرتقال را هم اضافه کردم و خوب هم زدم تا همه مواد حل شه 



اگر قالبهاتون لیوان هست که هیچی ، ولی اگه مثل من خواستید قالبی در بیارید ، بهتره اول قالبهاتون  رو کمی با آب سرد آب بکشید و بعد موادتون رو داخلش بریزید 


هنگام در آوردن از قالب هم کمی داخل آب گرم فرو کنید و برگردونید 
نوش جان ، گیلدا 









Donnerstag, 20. September 2012

پیراشکی حلزونی




این پیراشکیهای حلزونی رو خیلی وقت بود که تهیه کردم ، و بالاخره تونستم امروز براتون بزارم 
دستورش از رو یک کتاب نان پزی آلمانی بود ، و کلی خمیرش  با پیراشکی روسی فرق داره ، هر چی بود ، خیلی لذیذ بود ، میتونید خودتون امتحان کنید :)

مواد لازم برای تهیه خمیر :
خمیر ترش تازه ۲۰ گرم ، یا پودر خمیر ترش ۱ پاکت ۷ گرمی 
شیر  ولرم ۱۵۰ میل 
کمی نمک  و شکر 
ارد ۳۵۰ گرم  
تخم مرغ ۱ عدد + ۱ عدد زرده 
کره ۵۰ گرم 

طرز تهیه :
شکر ، شیر ولرم و خمیر ترش را با هم مخلوط کرده و به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید 


ارد را درون ظرفی ریخته و شیر را همراه با تخم مرغ ، نمک ، کره مخلوط کرده و خوب و به مدت ۳۰ دقیقه استراحت بدهید 





مواد داخل خمیر رو میتونید با میل خودتون انتخاب کنید ، من از گوشت چرخ کرده استفاده کردم 
 اسفناج با پنیر یا قارچ یا هر چیز دیگه میتونه ایده خوبی باشه 

خمیر رو پهن کنید و به صورت ۳ گوش ببرید ، مواد گوشتی رو قسمتی  پهنتر خمیر ریخته و خمیر را لول کنید ، فکر کنم تو عکس بهتر مشخص باشه که منظورم چیه :)




سپس خمیر را به مدت کوتاهی استراحت دهید و کمک بروس به زرده تخم مرغ آغشته کنید 
این هم یک طرح دیگه از پیچیدن این پیراشکیها هست که حتما تو اینترنت زیاد دیدید 







پیراشکیها رو به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه با حرارت ۲۰۰ درجه داخل فر قرار دهید 
نوش جان ، گیلدا 













Dienstag, 18. September 2012

ته چین به صورت رول


این ی مدل ته چینه که مدتی پیش واسه یک مسابقه تهیه کردم ، که از آخر اول شدم :))))
چند بر هم دوستان تو قسمت آرشیو از من دستورش رو خواستند ، ولی خودم هم حدس زدم که با نوشتن نمیشه راحت متوجه شد 
این بود که صلاح دیدم با تصویر براتون توضیح بدم 
من اصولا واسه تهچین برنج خرد یا ریز  رو بهترین میدونم ، چون چسبندگی بهتر انجام میشه ، که البته اینجا متاسفانه نداشتم 
برای تهیه مواد تهچین هم میتونید  اینجا رو  نگاه کنید ، چون همون مواد رو بکار بردم 
و اما روش کار :
بعد از اینکه سس مواد   تهچین رو آماده کردید ، برنج رو آبکش کنید و وقتی که مقداری خنک شد به سس تهیه شده اضافه کنید 





یک کاغذ روغنی رو ، روی میز پهن کنید 
مقداری از مواد روی کاغذ بریزید ، بزرگی و کوچکی رولها به عهده خودتون هست 
مواد رو صاف و مرتب روی کاغذ  پهن کنید 


زرشک رو که از قبل به میل خودتون تفت دادید روی مواد پخش کنید 


با کمک کاغذ روغنی ، مواد رو آرام آرام رول کنید ، زیاد تو فکر فرمش نباشد ، چون در آخر که پخت همه به هم میچسبه 


دقت کنید که فقط مواد رو روی هم دیگه قل بدید ، نه کاغذ رو ...کاغذ روغنی ، اینجا فقط ی وسیله واسه کمک کردن به رول کردن کارتون هست و همینجور کمکی واسه پختش 



وقتی که اطمینان کردید فرم لازم رو گرفته ، دوباره کاغذ رو دورتا دور مواد بپیچید و مثل کاغذ شکلات محکم کنید  ، و به همین صورت به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه داخل فر قرار بدید 


و اما واسه رول مرغش :
سینه مرغ را با ۳ برش عرضی که همدیگر رو قط نکنه  ، به نمک و فلفل آغشته کنید 



اطرافش  رو کمی مراتب کنید و روی سطح گوشت رو با برگ اسفناج یا هر چیز دیگه که مایل هستید بپوشانید ( البته من با اسفناج خرد شده این کار رو کردم ) 


گوشت رو بپیچید و با خلال چوبی اونرو بدوزید تا از هم باز نشه ، بعد از اینکه خوب خشکش کردید  به همین صورت اطراف اونرو ابتدا کمی تفت بدید و بعد همراه با تهچین به مدت ۲۵ تا ۳۰  دقیقه داخل فر قرار بدید 


امیدوارم که قابل مفهوم باشه براتون 
نوش جان ، گیلدا