Mittwoch, 8. Februar 2012

شور





و میرسیم به شور؛) که فکر نکنم کسی ازش بدش بیاد
مواد شور دلبخواهی هست . من از گل کلم ، برگ کلم ، خیار ،  هویج , فلفل پاپریکا استفاده میکنم 
که البته هر کدوم رو به فصلش کار میکنم
میتونید از هر چیز دیگه ، مثل کرفس ،گوجه سبز ، چغاله بادام ، میوجات خام  ..... هم  استفاده کنید
مواد جانبی این شور هم ، تخم گشنیز ، سیر ، سرکه ، نمک و  مقداری سبزیجات معطر مثل شوید و تلخون  که طعم بهتری به شور خواهد داد
اینبار از گفته های یکی از دوستان , دریای عزیز استفاده کردم و با مواد کمی کم شکر اضافه کردم
ظرف مناسبی رو انتخاب کنید ، مواد مورد نظرتون رو تمیز کنید و به صورت مخلوط  درون ظرف بچینید ، لابلای ان مقداری سبزی های معطر و سیر و تخم گشنیز رو جا بدید
آب رو بزارید بجوشه و بزارید کاملا سرد شه
به ازای ۴ لیوان یا هر لیتر آب ۲ قاشق پر نمک  و همینجور ۳/۴ همون لیوان سرکه سفید اضافه کنید  ، و اگر دوست داشتید شورتر باشه نمک بیشتر بریزید
و ۱ قاشق چایی خوری شکر
بعد آب رو روی  مواد خالی کنید جوری که کاملا روی مواد رو بپوشونه
اینو هم بگم که تو شور ضخامت مواد خیلی مهم هست به این صورت که خیارها یا هویجهایی  که مصرف میکنید , اگر تپل و  مپل باشن ^_^ به زمان بیشتری واسه شور شدن احتیاج دارن
پس بهتره که از خیارهای قلمی استفاده کنید و موادی مثل کلم و هویج رو تا اونجا که امکان داره خرد کنید
من به این شورها زمانی بیشتر از ۳ هفته دادم
خیلیها شورهای ۲ روزه یا  ۱ هفته ای تهیه میکنن , ولی باید بگم که خیلی از این روش ها رو امتحان کردم ولی هیچکدوم واسه من رضایت بخش نبود :)
بهتره که شورها تون رو در جای خنک و دور از نور خورشید قرار بدید
این شورها از دید من و خانواده خیلی لذیذ و ترد و خوشمزه هستن و ۴ تا جای بزرگ رو واسشون اختصاص  دادم که هر کدوم تا تمام میشه , با مواد جدید پر میشن  ^_^
یادمه اون موقعها مادرم در آخر ی تیکه نان سنگک روی شورها میذاشت ، ولی هیچوقت نفهمیدم واسه چی :)) فکر کنم واسه کپک نزدنشون بود

نوش جان ، گیلدا 


Dienstag, 7. Februar 2012

سیب زمینی تنوری ، همراه با میگوی سوخاری



این هم یک سالاد لذیذ دیگه که میتونه خوب سیرتون کنه :)))
این سالاد همونجور که میبینید ، سیبزمینی تنوری ، همراه با میگوی سوخاری هست
واسه بعضی ها شاید جنبه سالاد نداشته باشه ، ولی معمولا تو آلمان سالاد حرف اول رو میزنه و بیشتر رستورانها سالادهای رو        عرضه میکنند که میشه به عنوان ١ وعده غذایی کامل به حساب بیاد
اجازه بدید ، طرز تهیه رو براتون  بگم

مواد لازم این سالاد رو براتون میگم ، و مقادیر رو به عهده خودتون میذارم
سیب زمینی + کوارک ، یا ماست چکیده + میگو + کورن فلکس + تخم مرغ + آرد + نمک ، فلفل + مقداری کره + کرفس یا جفری خرد شده + کاهو

اول از سیبزمینی شروع  میکنیم ، این پخت  سیب زمینها تو آلمان خیلی طرفدار داره و میشه بگید که در تمام رستورانها میتونید پیدا کنید ، بسیار رژیمی هم هست
سیبزمینی های بزرگی رو انتخاب کرده و پوستشون رو خوب تمیز کنید با بذارید با کمی نمک بپزه ، دقت کنید که له نشه
سپس با کمک کاغذ آلمیونمی ی ظرف مناسب برای سیبزمینی ها درست کنید ، سیبزمینی ها رو به صورت یک خط صاف یا به صورت + برش بدید ، سعی کنید برشها کمی عمیق باشه
داخل برشها مقداری کره بگذارد و به همون صورت به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فر قرار بدید



و حالا میگوها ، که طرز کار مثل سوخاری های دیگه هست با این تفاوت که به جای پود سوخاری از کورن فلکس خرد شده استفاده میکنیم
کورن فلکس را داخل یک  نایلون ریخته و با گوشت کوب یا هر چیز دیگه بکوبید 



 تخم مرغ و آرد و نمک  و فلفل برای مواد سوخاری نام برده شده
در آخر هم میگوها رو بعد از طلایی شدن  روی سالاد بذارید و میل کنید ( دقت کنید که میگوها زود رنگ عوض میکنند )
نوش جان ، گیلدا














Montag, 6. Februar 2012

نان ترتیلا



یادمه خیلی وقت پیش؛ یکی طرز تهیه نان ترتیلا رو پرسیده بود
من هم چون هنوز درست نکرده بودم ، همش فکر میکردم که باید خیلی سخت باشه ، اما الان میبینم از این آسونتر نمیشه
نان ترتیلا یک نان مکزیکی هست که به رنگهای مختلفی از جمله قرمز یا سبز هم پخته میشه ، و رنگهای مورد نظر رو از سبزیجات تهیه میکنند
نان ترتیلا در اصل با آرد ذرت تهیه میشه ، ولی بعضیها هم با آرد معمولی تهیه میکنند
این نان بسیار لذیذ ، و همینطور قابلیت ماندگاریش زیاده ...به راحتی میتونید ۱ هفته داخل یخچال نگهداری کنید
و خیلی ها هم بعد از این زمان ، نان رو به قطعات کوچیک مثل چیپس بریده و داخل روغن سرخش میکنند و با سس سالسا ی  تند میل میکنند
پس همونجور که میبینید ، این نان تا لحظه آخر مصرف میشه :)
و حالا میریم سر پختش

مواد لازم :
آرد سفید ، ۱۶۵ گرم + کمی بیشتر
آرد ذرت زرد ۱۱۰ گرم
آب تقریبا گرم ۲۵۰ میل
روغن زیتون ۳ قاشق
پیکینگ پادر ۱ قاشق چای خوری
کمی نمک
داخل یک ظرف گود ،  آردها را الک میکنیم




 آب را همراه با بقیه مواد اضافه کرده و خمیر را خوب هم میزنیم چیزی حدود ۵ دقیقه با دست خوب ورز بدهید 
اگر خمیر چسبندگی داشت کمی آرد سفید اضافه کنید . به حمیر ۱ ساعت استراحت دهید


سپس خمیر را به صورت گلوله های به اندازه نارنگی جدا کنید ، با این مقادیر چیزی حدود ۱۰ عدد نان میتونید داشته باشد


روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده و خمیر را به صورت دایره باز کنید ( کاری که من هیچوقت نمیتونم انجام بدم ؛)))))
تا اونجا که امکان داره خمیر رو نازک کنید ، و درون یک تابه چدنی که بهترین وسیله واسه نان پختن هست ، نانها رو بپزید
اگر از تابه تفلون استفاده میکنید ، باید کمی اونو چرب کنید




خیلی از غذاهای مکزیکی با این نان تهیه میشه ، که سعی میکنم اونها رو بذارم
نوش جان ، گیلدا 









Sonntag, 5. Februar 2012

نان پنجره ای



این هم شیرینی نان پنجره ای که فکر کنم برای همه یک شیرینی لذیذ و پر از خاطره باشه
شیرینی که همه رو به یاد ایام عید نوروزمیندازه ،)
یکی از شیرینی های ثابت خانه ما برای ایم نوروز همین بود ,  که مادرم همیشه ٣ تا سینی  بزرگ درست میکرد که یکی از اون سینی ها همون لحضات اول تمام میشد و مادر بنده خدا مجبور بود که فرداش بدون یاری من و خواهرم دوباره این شیرینی رو تهیه کنه :)))
مادرم این دستور رو ذهنی درست میکرد و اصلا هم یادم نیست که چه مقادیری  و چه موادی رو استفاده میکرد
من دستور این شیرینی رو سالها پیش از کتاب  خانوم روزا  منتظمی تهیه کردم که بسیار خوب هم توضیح  داده

مواد لازم :
آرد سفید ، ۱ استکان معمولی ، برابر با ۷۵ گرم
نشاسته ، ۱ استکان ( که من از  Speisestärke استفاده کردم ) میتونید از نشاسته ذرت هم استفاده  کنید
تخم مرغ ۵ عدد
گلاب ، ۴ تا ۵ قاشق غذا خوری ، که شاید  به چند قاشق بیشتر احتیاج داشته باشید
پودر شکر

طرز تهیه :
ابتدا  نشاسته رو همراه با گلاب خوب مخلوط میکنیم تا به صورت کرم در بیاد
سپس تخم مرغها رو اضافه میکنیم و خوب میزنیم تا یک دست شه
آرد را نیزبه صورت الک کرده  اضافه کرده و خوب میزنیم ، اگه احساس کردید که خمیر به صورت دانه دانه هست ، اونرو از صافی رد کنید
داخل ظرف مورد نظر روغن فراوان بریزید و بذارید خوب داغ شه ، و قالب مورد نظر رو هم داخل روغن بزارید تا داغ شه
قالبها  نباید زیاد گرم و نه زیاد سرد باشه ، سپس قالب را بعد از خارج کردن از روغن داخل مواد کرده ( دقت کنید که سر قالبها با خمیر گرفته نشود )
و بلافاصله دوباره داخل روغن فرو میکنیم ، و با حرکت دست به صورت بالا و پایین سعی میکنیم که خمیر رو از قالب جدا کنیم .
تمام این کار باید داخل روغن انجام شود . امکان داره که اولین شیرینی ها خوب در نیاد ، که به دلیل حرارت ناکافی  قالبها و یا روغن میتونه باشه
دقت کنید که هر ۱ دقیقه خمیرتون رو هم بزنید تا آرد ته نشین  نشه .
وقتی که سرخ شد ( طلایی ) از روغن خارج کنید و بزارید روغن اضافه گرفته شه و روی اونرو با پودر شکر تزئین کنید
نوش جان ، گیلدا






Freitag, 3. Februar 2012

فلافل نخود و پنیر


این توپکهای خوشکل و خوشمزه میدونید چیه ؟ ؛)
توپک نخود با پنیر
این هم یکی دیگه از چیزهای بود که از تو کتاب دستورات آسیایی پیدا کردم ، خیلی خیلی خوشمزه بود
و همینطور مناسب دوستان گیاهخوار

مواد لازم :
نخود ۲۰۰ گرم ، که بهتره از شب قبل خیس کرده باشد
پیاز ۱ عدد
جعفری خرد شده ۱ استکان
پودر سوخاری نرم ۳۰ گرم
پنیر پیتزا که به صورت رنده درشت یا نگینی کوچک باشد ۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ عدد
نمک ، فلفل ، پودر پاپریکا
مقداری آرد

طرز تهیه  :
نخودها را خوب بپزید و بگذارید , داخل آبکش  تا آب اضافه ان برود . بگذارید تا خنک شود
پیاز رنده شده و جعفری را همراه با آرد سوخاری ، پنیر ، تخم مرغ  ، نمک ، فلفل و  پودر پاپریکا خوب مخلوط کنید
از مواد ، گلوله های کوچکی درست کنید و داخل آرد بغلتانید ، و داخل روغن فراوان سرخ کنید
و در آخر نوش جان کنید :)
گیلدا 






Donnerstag, 2. Februar 2012

غورآبه , ترش واش - گیلانی


مدتی پیش داشتم تو گوگل جستجو میکردم که به لیست غذا های گیلکی  رسیدم
به قول یکی از دوستان ، فکر میکردم که تمام غذاهای گیلکی  رو بلدم ؛) ولی با خوندن لیست غذاها دیدم نه بابا ..........
نام این خورشت غورآبه هست ، که این هم یکی از همون غذاهای تو لیستی بود
به نظر من که خوشمزه بود ، میتونید شما هم امتحان کنید

مواد لازم :
گوشت مرغ یا جوجه به اندازه کافی
سبزی شامل : اسفناج ، گشنیز ، نعناء جمعا ۱ کیلو
ترش واش ،یک  سبزی شمالی که باید همراه با سبزیهای بالا باشد ، که من در دسترس نداشتم
چند حبه سیر
پیاز ۱ عدد
آبغوره یا غوره
تخم مرغ ، به تعداد افراد خانواده
نمک ، فلفل
در ابتدا تیکهای مرگ را سرخ میکنیم و کنار میگذاریم


 پیاز را تفت داده ، سبزی خرد شده را اضافه کرده  و سرخ میکنیم ، در آخر سیر را له کرده و همراه با نمک و فلفل و مقداری آب اضافه میکنیم


سپس مرغ و آبغوره یا خود غوره را نیز اضافه کرده ، و میگذاریم تا خورشت ما کم کم جا افتاده شود



در پایان کار به ازای تعداد خانواده ۱ عدد تخم مرغ داخل خورشت شکسته و درب قابلمه را گذاشته تا تخم مرغها ببندد
نوش جان ، گیلدا