Dienstag, 31. Januar 2012

سالاد دریایی با سس کاری



کی طرفدار سالاد هست ؛ دستها بالا :)))
این یک ترکیب معمولی با یک سس بسیار خوشمزه هست ، شما میتونید هر ترکیبی رو که دوست دارید و سس کاری میل کنید

دستور سس که خیلی راحته ، ۴  قاشق سس مایونز رو با ۲ تا ۳ قاشق آب کمپوت آناناس و ۱  قاشق چای خوری پر پودر کاری و کمی نمک و فلفل خوب مخلوط میکنیم



مواد مورد نظر دیگه رو به این سس اضافه کنید ،   من از گوشت خرچنگ استفاده کردم  ، میتونید از میگوهای کوچیک که پخته شده هست , برای این کار استفاده کنید
تکه های آناناس رو که داخل کمپوت است ، کمی کوچکتر کنید و به مواد دیگه اضافه کنید
هر چند که من از غذای شیرین خوشم نمیاد ، ولی باید بگم که این ترکیب برای سس بسیار عالی میشه
مقدار شیرینی یا شوری و همینجور پودر کاری رو میتونید به زائقه خودتون  تغیر بدید

برای درست کردن گلدون اون سبزی هم ، باید بگم که از پنیر پارمزان استفاده کردم
ابتدا پنیر رو به صورت  ریز رنده کنید ، و به صورت مستطیل روی کاغذ روغنی بریزید






سپس داخل فر به مدت ۵ دقیقه قرار بدید ، یعنی در حدی  که پنیر آب بشه ، وقتی که خارج کردید ، سی کنید بعد از کمی خنک شدن اون رو لول کنید


و داخلش هر چی که مایل بودید بریزید
نوش جان ، گیلدا








Montag, 30. Januar 2012

سوپ نخود با شوید


این هم ی سوپ ساده یونانی ، که در واقع با کمی تغیر همون آب نخود خودمونه ؛))))
سوپ نخود با شوید
مواد لازم :
نخود به میزان لازم ، که بهتره از شب قبل خیسانده باشید
پیاز ۱ عدد
شوید ۱ استکان خرد شده 
آب نصف لیمو
نمک ، فلفل ، در صورت تمایل  زرد چوبه
مقداری کره
آرد ذرت یا آرد معمولی ۲ قاشق

ابتدا کمی پیازها رو تفت بدید ، و نخودها رو همراه با آب و ادویه و نمک ، بذارید تا کم کم بپزه
تقیراب ۱۵ دقیقه قبل از پایان کار آرد رو همراه با مقداری آب سرد مخلوط کنید و همراه با آبلیمو اضافه کنید
هنگام سرو سوپ ، شوید خرد شده شده را اضافه کنید
نوش جان ، گیلدا 



Sonntag, 29. Januar 2012

بغچهای وانتون



این هم یک پیش غذا خوشمزه آسیایی
مدتی بود که دنبال این خمیرها بودم ، ولی نمتونستم پیدا کنم ، و علتش هم این بود که همش فکر میکردم که این خمیرها باید تازه باشند
در صورتی که این خمیرها رو بیشتر باید در قسمت یخی پیدا کرد ، نامش Wantan یا Wanton هست و میتونم فقط به دوستانی که تو آلمان هستند  راهنمایی کنم ، و بگم که مغازه آسیایی ها این خمیر رو دارند

و اما نام این کوچولوها  هم بی رابط با خمیرش نیست :) اینا بغچهای وانتون هستند
 مواد لازم :
مقداری خمیر وانتون
گوشت چرخکرده ۱۰۰ گرم
پیاز یا پیازچه ۱ دسته کوچک
نمک ، فلفل ، ادویه
کمی زنجبیل  تازه رنده شده
مواد داخل این خمیر سلیقه ای هست و میتونید هر چی که مایل هستید داخلش بذارید ، فقط دقت کنید که مواد باید در مدت کوتاه سرخ بشه

پیازچها رو تفت دادم و گوشت رو بهش اضافه کردم ، همراه با ادویه و زنجبیل
از مواد مقدر کمی وسط خمیر قرار دادم و با انگشت در خمیر را خیس کردم و مثل بغچه بستمش






بعد هم واسه چند دقیقه  داخل روغن فراوان سرخ کردم ، و داخل دستمال آشپز خانه گذاشتم که روغن اضافه اون گرفته شه
میتونید این بغچها رو با سوس سویا یا سوس آسیایی تند  و شیرین ، سرو کنید 
نوش جان ، گیلدا







Mittwoch, 25. Januar 2012

رشته خوشکار - گیلان



دوستان گلم ؛ این رشته خوشکار ما ؛ داستانها داره :))
از چه جاهایی که تلفنی سوال نکردیم و چه لینکها و تصاویر و دستورهای مختلفی بود که نخوندیم .
بالاخره بعد از چند بار خرابکاری به نتیجه رسیدیم ، و دیروز با داد بلند گفتم : یافتم ، یافتم ...بالاخره رشته خوشکار رو یافتم :))))
اول از همه باید بگم که این شیرینی خوشمزه  گیلانی  ، بر خلاف ظاهرش ، اصلا کار راحتی نیست ، ولی این به این معنی نیست که نتونید درستش کنید
این شیرینی رو  مثل  شیرینی ماکارون فرانسوی ،  نمیشه راحت درستش کرد , تفاوتش هم با ماکارون فرانسوی اینه که من دستورش رو میگم ولی اونهای که ماکارون فرانسوی تهیه میکنند ، دلشون نمیاد دستور بدند ؛))
حرکات دست تو این شیرینی خیلی مهمه ، اونهای که این قیف  رو ندارند میتونند از شیشه های کچاپ یا آب استفاده  کنند ، با این تفاوت که این شیشها فقط ۱ تا ۳ راه برای خروج مواد داره

اجازه بدید اول از همه طرز تهیه آرد برنج رو براتون بگم ، چون خیلی از جاها به آرد برنج دسترسی ندارند
بهترین برنج برنجهای هست که از خودشون عطر داشته باشند ، کافیه که چند ساعتی برنج رو در آب خیس کنید و سپس روی پارچه خشکی   قرار بدید تا خیسی اون بره
و سپس آسیاب کنید و میتونید همون موقع استفاده کنید


و اما طرز تهیه و مواد لازم برای رشته خوشکار ، من از پیمانه پلو پز استفاده کردم
مواد لازم برای خمیر
 آرد برنج ۲ پیمانه ( از این مقداری ۴ قاشق کم کنید و ۴ قاشق آرد معمولی اضافه کنید )
آب حدود ۳ پیمانه ، دقت کنید که امکان داره به آب بیشتریا کمتری احتیاج داشته باشه , که این بخاطر خشک بودن اردتون هست

مقداری شربت پخته شده برای رشته ها که در واقع همون آب و شکر هست که من کمی زعفران هم اضافه میکنم

مواد داخل رشته خوشکار
گردو ۲۰۰ گرم
هل  سابیده ۱ قاشق
دارچین ۱ قاشق چای خوری
پودر شکر ۴ قاشق
ابتدا تمامی مواد نام برده رو با هم میکس کنید



آرد را همراه با ۲ ۱/۲ لیوان آب  مخلوط میکنیم ، خوب هم بزنید تا مواد ۱ دست شود ، اگر گلوله گلوله شد از صافی رد کنید
۱ تا ۲ ساعت به خمیر استراحت بدهید ، تا آب جذب آرد شود
بعد از این ساعت نصف دیگر آب را اگه لازم بود اضافه کرده ، خمیر شما باید به حدی رقیق باشد که به راحتی از شانه مخصوص بیرون ریخته شود
این خمیر کمی غلیظتر از دوغ میباشد ، اگر احساس کردید که به آب بیشتری احتیاج دارد میتوانید ، کم کم مقداری آب اضافه کنید 




تابه مورد نظر را روی حرارت قرار دهید ، و بگذارید خوب گرم شود ، با کمک ۱ عدد دستمال آشپز خانه تابه را چرب کنید



هر بار که خمیر را داخل شانه یا  ظرف کچاپ میریزید ، باید اول خوب هم بزنید ، و سپس داخل قیف مورد نظر رخته و با حرکت دست روی سطح تابه پخش کنید


خمیر را به صورت رشته های که همدیگر رو قطع کنند ، داخل ماهی تابه بریزید ، دقت کنید که نباید سرخ شود ، فقط باید خودش رو بگیره و بعد میتونید از روی حرارت بر دارید


سپس تا خمیر گرم هست اون رو تا کرده و از پودر گردو داخلش میریزیم ، بالا و پایین رشته ها رو با انگشت محکم میکنیم .









در خاتمه آنها رو داخل روغن سرخ کنید 



قابل به گفتن هست که بعد از سرخ شدن ، رشته ها درون شربت قرار میگیرد ، که این مرحله سلیقه ای میباشد
من معمولا مقداری شکر داخل تابه میریزم ، و سپس کمی آب اضافه میکنم ، و در آخر مقداری زعفران  اضافه میکنم
وقتی کمی غلظت  پیدا کرد ، رشته ها رو داخلش قرار میدم
خوشکار به اونهای گفته میشه که داخلش مواد گردو و هل باشه
و رشته بدون این مواد میباشد . به این دلیل به نام رشته خوشکار شناخته شده :) 
امیدوارم که رشته خوشکار خوبی تهیه کنید :)
نوش جان ، گیلدا







Montag, 23. Januar 2012

جوجه کباب با زرشک پلو




این هم یک جوجه کباب ساده ، همراه با زرشک پلو
واسه اون دوستانی که مثل من دسترسی به منقل و آتیش و زغال ، واسه بر پا کردن کباب ندارند :))
واسه کباب کردن این گوشتها از سینه مرغ استفاده کردم اول اونها رو به قطعات کوچیک بریدم و به سیخ چوبی کشیدم
در ظرفی هم مخلوطی از آب لیمو + نمک +زعفران  دم کرده + فلفل + روغن زیتون + آب پیاز ...آماده کردم
گوشتها رو همراه با سیخ به مدت ۱ شبانه روز تو این مواد خواباندم 




کبابها رو داخل ماهی تابه بدون روغن سرخ کردم و بعدش هم جاتون خالی با برنج صرف شد :)))
شما میتونید  ، کبابها رو داخل فر یا با همین ترکیب روی منقل کباب کنید
نوش جان ، گیلدا











Freitag, 20. Januar 2012

Kadaifi یک شیرینی یونانی



این که میبینید نه ناپلئونی هست ، نه باقلوا نه چیز کیک :)))
ولی همونجور که گفتید این ی بمب کالریه ؛))) اون هم از نوع یوم یوم
این شیرینی نامش Kadaifi هست ، که با نودلهای ریز مخصوص تهیه میشه ، و مثل Bougatsa بسیار معروف و خوش مزه هست
این نوع شیرینی در کشورهای مختلف به روشهای گوناگون هم تهیه میشه که این روش یونانی هست
وجه تشابه این شیرینی با Bougatsa هم در کرم پاتیسیر هست
با این که اولین تجربه من با این رشتهها بود ، ولی بسیار مورد توجه من و دیگران قرار گرفت

مواد لازم :
 Kadaifi نودل ۳۰۰ گرم ، که میتونید از فروشگاهای ترک تهیه کنید
کره ۵۰ گرم ، که باید آب شده باشه
بادام خرد شده ۱۵۰ گرم
در این مرحله نودلها رو داخل ظرف مورد نظر نسوزی پهن کنید ، روی آنها را با کره چرب کنید و مقداری هم آب بپاشد ، بادام روی  سطح نودلها بپاشد
نودلها را درون فر به مدتی که روی آنها کمی طلایی شود قرار دهید ، با حرارت ۱۹۰ درجه 



و حالامواد مورد نظر  شربت این شیرینی :
شکر ۵۰۰ گرم
آب ۴۰۰ میل
مقداری زعفران دم کرده
آب ۱ عدد پرتقال
آب نصف لیمو ترش ، همراه با مقداری از پست لیمو ترش
این مواد رو به جز زعفران ، بگذارید تا جوش بزنه و بقوم بیوفته ، در مراحل آخر زعفران رو اضافه کنید
از این شربت زمانی که داغ هست روی سطح نودلهای پخته شده بریزید
و بگذارید تا نودلها خنک شود 



 تهیه کرم پاتیسیر رو قبلا براتون توضیح دادم


این کرم رو بعد از تهیه روی نودلها ریخته و صاف کنید ، اجازه بدهید که سرد شود و مرحله بدی را شروع کنید



 در مرحله آخر مقداری خامه رو بزنید  تا سفت و فرم دار بشه ... اگه مایل بودید به خامه کمی پودر شکر اضافه کنید 
من اضافه نکردم ، چون اصولا شیرینیجاتی که به اندازه کافی شیرینی دارند، من از ریختن شکر در خامه خودداری میکنم 


خامه ها  رو روی خمیر پاتیستیر ریخته و خوب صاف کنید ، روی خامه را با مقداری پسته تزیین کنید 


 بهتره که شیرینی مدت چند ساعتی داخل یخچال بمونه و بعد میل کنید 
نوش جان ، گیلدا 
















Donnerstag, 19. Januar 2012

تا بیرون






این هم جزو خروشتهای هست که متوجه شدم تو لیست نیست :( حالا کجا غیبشون میزنه خدا داند :))
تو سیدیها گشتم و دوباره این عکس رو پیدا کردم

و اما در رابطه با این خورشت ، باید بگم که شاید خیلیها اسمش رو نشنیده باشند ، آخه کمی هم نام عجیبی داره :)))
ولی من تا اونجا که یادمه ، این خروش با نام * تا بیرون * تو خانواده ما بود
این یکی از خروشتهای سنتی شمال هست ، که در واقع پای ثابت یکی از خروشتهای خانه ماست
میتونید ی جورایی بگیم که قلیه شمالی ها هست :)) اصل این خورشت با ماهی یا گوشت  پرنده هست ولی ما اکثرا چون ماهی در دسترس نداریم با مرغ تهیه میکنیم

مواد لازم
گوشت مرغ به میزان لازم
گوجه ۲ عدد
سیر ۴ تا ۵ حبه
آرد ۲ قاشق غذا خوری
آب غوره یا غوره یا آب نارنج ، یا آب لیمو
نمک ، فلفل ، زردچوبه
تخم مرغ ۲ عدد
مقداری کره
چند عدد بادمجان سرخ کرده در صورت تمایل

طرز تهیه :
گوشتها رو جداگانه کمی سرخ کنید ، و کنار بگذارید
گوجه ها  رو خرد کنید ، کره رو همراه با مقداری روغن مایع داخل قابلمه بریزید ، سیر له شده را اضافه  کنید ، سعی کنید آرد رو در دسترس داشته باشد تا سیر شما نسوزه
دقت کنید که سیر فقط باید تفت داده باشه ، سپس آرد  رو اضافه کنید و کمی تفت باید ، و بعد گوجه ها  را
گوشتها را همراه با آب  اضافه کنید و سپس ترشی مورد نظرتون رو اضافه کنید و بگذارید به آرامی بپزد


در خاتمه بادمجانها را اضافه کرده و  ۲ عدد تخم مرغ را داخل خورشت بشکنید سعی کنید که فرم ان را زیاد از بین نبرید
اگر مایل به استفاده کردن ماهی هستید ، سعی کنید ماهی بدون خار انتخاب کنید ، و اونها رو سرخ کنید و در آخر موقع سرو خورشت به آن اضافه کنید
اگر به این خورشت مقداری سبزیجات محلی ، مثل چوچاق یا خالواش اضافه کنید ( سبزیجات معطر شمال ) اون موقع به اون میگند سبزی تابیرون :))
نوش جان ، گیلدا







Dienstag, 17. Januar 2012

قطاب




دستور قطاب یک دستور ساده ولی متفاوت هست ، هم در مواد هم در پخت ، و این قطاب احتیاج به روغن داره
چون بعضی از دوستان دنبال  دستورات شیرینی هستند که احتیاج با فر نداشته باشه
البته اگه خواستید میتونید داخل فر هم بزارید
این قطبها رو خیلی وقته که پختم ولی ، تا با امروز وقت پست کردن اونو نداشتم :)
و اما طرز تهیه

مواد لازم :
زرده تخم مرغ ۲ عدد
ماست نصف پیمانه ( ۱۰۰ گرم )
روغن نصف پیمانه ( ۱۰۰ گرم )
پیکینگ پادر ۱ قاشق چای خوری
آرد حدود ۱۵۰ گرم ( اگر به دست چسبید از آرد بیشتری استفاده کنید )

مواد داخل قطاب
گردو ۲۵۰ گرم
پودر قند ۱۲۰ گرم
مقداری هل سابیده
مقداری پودر قند  برای روی قطاب

زرده و ماست را همراه با روغن خوب مخلوط میکنم ، و آرد و پیکینگ پادر را کم کم اضافه کرده
 خمیر باید نرم و یک دست باشد و به دست نچسبد و همینطور کمی کشدار باشد
به خمیر به مدت ۲ ساعت استراحت دهید



سپس خمیر را روی سطح صافی پهن کرده و با قالب مخصوص یا استکان به صورت دایره قالب بزنید






یک سمت خمیر را با  موادی که از قبل مخلوط کردید پر کنید و آنطرف خمیر را روی هم آورده و با دست یا با فشار قالب بچسبانید



سپس خمیرها را در روغن فراوان سرخ کرده یا داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه تا زمانی که طلایی شوند قرار دهید
و در آخر به پودر قند آغشته کنید
نوش جان ، گیلدا