Dienstag, 27. Dezember 2011

کوبه یا کبه برنج ، کردی



عکس بالا و پایین رو به همون روش گفته شده انجام دادم 
فقط از دانه کاج استفاده نکردم و بجاش پنیر پیتزا داخلش گذاشتم 
و در آخر هم بعد از زدن در داخل تخم مرغ , به ارد سوخاری آغشته کردم 


اگه یادتون باشه مدتی قبل کبه لبنانی رو براتون گذاشته بودم 
مدتی پیش ایمان جون ، دستور این کبه های کردی رو بهم داد 
که خیلی خیلی خوشمزه بودند ...و باید بگم که و توجه به یکی بودن نامشون مزه ای کاملا متفاوت داشتند :)

مواد لازم :
برنج ، که بهتره برنج خرد باشه ، به میزان لازم 
که این مقدار رو به صورت کته فقط با مقداری آب و نمک میزاریم تا بپزه 
من مقداری زعفران هم موقع پختن  اضافه کردم . سپس بذارید تا موادتون سرد بشه 


مواد داخل کبه :
گوشت چرخ کرده + جعفری خرد شده + نمک ، فلفل ، ادویه + پیاز + ۱ حبه سیر + رب گوجه + دانه کاج 
اول پیاز رو تفت دادم بعد گوشت , و به ترتیب رب گوجه و ادویه و سیر دانه کاج رو هم اضافه میکنیم  و تفت میدهم 
بهتره این مواد هم مقداری خنک شه 


سپس از برنجها به بزرگی یک نارنگی برداشته و داخل دست که بهتر هست خیس باشه ، فرم میدیم 
و بعد که به صورت کشیده شد با انگشت وسط خمیر را فشار میدهم تا گود شود ومقداری از مواد را داخل ان ریخته و دوباره ۲  طرف خمیر را روی هم آورده و خوب داخل دست فرم میدهم 
اگر به این صورت براتون سخت بود ، میتونید به صورت دلخواهتون این کار رو انجام بدید 


۱ عدد تخم مرغ رو داخل ظرفی خوب زده و کبه ها را داخل تخم مرغ زده و داخل روغن فراوان  سرخ میکنیم 
نوش جان ، گیلدا 









Sonntag, 25. Dezember 2011

سالاد کلم


این سالاد یکی از سالادهای ثابت خونه ماست
از خواص کلمها زیاد باید شنیده باشد ، کلم حاوی ویتامینهای زیادی شامل  ،B ، C ، A میباشد
همچنین دارای ، کلسیم ، سدیم ، منیزیم ، گوگرد و فسفر هست و بعد از جعفری بیشتر ویتامین C رو داره

تا حدودی میتونید اینجا هم از خواص خوب کلمها اطلاعات حاصل کنید 

این سالاد فوق الاده ساده و بسیار خوشمزه هست ، شما فقط احتیاج بمقداری کلم برگ ، و هویج و اگه دوست داشتید پیاز  دارید که باید بسیار نازک خورد کنید




این مواد رو با چند قاشق سس مایونز , چند قاشق ماست , مقداری آب لیمو , روغن زیتون و نمک ، خوب مخلوط میکنیم
اگه مایل بودید میتونید از کرم فرش هم استفاده کنید
نوش جان ، گیلدا






Mittwoch, 21. Dezember 2011

غوره



پیدا کردن غوره تو آلمان کار راحتی نیست ، اینها رو هر سال یکی از دوستان آلمانی به من هدیه میکنه
آخه آلمانیها معتقدا که چیدن زود رس این میوه گناه داره :))
آخه نمیدونند که ما چه صوابی باهاشون میتونیم بکنیم :))

زغال اخته


این هم از زغال اخته های نزدیک خانه ما :)


Dienstag, 20. Dezember 2011

BaBa Ghanouj بابا قنوج یا بابا قنوش - لبنانی


نام این پیش غذا یا کنار غذا رو BaBa Ghanouj بابا قنوج  یا بابا قنوش میگند
این پیش غذای عربی ( لبنانی )  ترکیبی بسیار ساده و فوق الاده خوشمزه داره
مواد تشکیل دهنده اون هم عبارتند از :
بادمجان کبابی + تهینه یا ارده + سیر+ آب لیمو + نمک

 ۱ عدد بادمجان بزرگ رو کبابی کردم و داخل دستگاه میکس همراه با  ۲ حبه سیر له شده ، مقداری نمک ، ۲ قاشق آب لیمو
و نصف استکان تهینه ، خوب مخلوط کردم 
نتیجه این شد که میبینید :)) پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید
نوش جان ، گیلدا 




این هم سس تهینه  یا:  تاهین   یا:   تهین




Sonntag, 18. Dezember 2011

سوپ پیاز - فرانسوی








این سوپی که میبینید یکی از معروفترین سوپهای  اصیل فرانسوی هست
بسیار لذیذ و با دستوری فوق الاده راحت ، برای تهیه این سوپ به مواد زیادی هم احتیاج نیست

مواد لازم
پیاز بزرگ ۴ عدد
آرد ۲ قاشق غذاخوری
مقداری نمک ، فلفل ( البته این سوپ زرد چوبه نمیخواهد ، ولی من برای رنگش  استفاده کردم )
مقداری آب مرغ یا آب همراه با قرص مرغ
نان  باگت ۱ عدد
پنیر گرویر یا پیتزا ۲ لیوان رنده شده
کره ۲ قاشق یا کمی بیشتر برای سرخ کردن
اگر در دسترس داشتید ، نصف استکان ، شراب سفید
* قابل تذکر هست که بدونید ، بعد از حرارت و پخت غذا الکل شراب تبخیر میشه و فقط طعم اون باقی میمونه ، پس جای هیچ نگرانی نیست :)



و اما طرز تهیه
بهتره پیازها رو  یک قاچ بدید و شب قبل داخل یک نایلون درون یخچال بذارید تا هنگام خلال کردن اشکتون رو در نیاره :)
پیازها رو خلال درشت کنید و بذارید با کره کم کم سرخ بشه


وقتی رنگشون تغیر کرد ، آرد رو اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه دیگه با آرد تفت بدید




سپس آب مرغ یا آب معمولی رو در حدی بریزید که روی پیازها رو بگیره ، اگر شراب استفاده میکنید در این مرحله اضافه کنید
بعد از چند جوش کوتاه ، مقداری از پنیرها رو داخل سوپ بریزید ، و بگذارید تا سوپ آماده شود
در خاتمه  نان باگت رو ببرید ، در این قسمت ۲ روش رو میتونید انجام بدید
اگه مایل نیستید خیلی رژیمی کار کنید ، اول نانها رو کمی در روغن سرخ کنید و سپس روی نانها پنیر باقیمانده رو بریزید
و اگر نانها را سرخ نمیکنید به همان صورت پنیر را ریخته و درون فر به مدتی که فقط پنیرها آب شوند قرار دهید



و سپس نانها رو روی سوپی که سرو کردید قرار بدید و نوش جان کنید
روش دیگه اینه که نانها رو به همان صورت روی سوپ بذارید و پنیر را روی تمام سوپ بریزید و برای مدتی ظرف سوپ را درون فر بگذارید تا پنیر آب شود
نوش جان ، گیلدا












Freitag, 16. Dezember 2011

شیرینی شطرنجی ۲ رنگ



این هم یک دستور دیگه و کمی متفاوت با دستور قبلی از شیرینی ۲  رنگ یا شیرینی سیاه و سفید
با کمی دقت میتونید به خوبی یا بهتر از من اینو درست کنید

مواد لازم
آرد ۲۵۰ گرم
پکینگ پادر ۱ قاشق چای خوری 
کره سرد ۱۲۵ گرم
تخم مرغ ۱ عدد + ۱ عدد سفیده
شکر ۵۰ گرم
وانیل ۱ بسته یا ۱ قاشق
پودر کاکائو ۲ قاشق
شیر سرد ۱ قاشق

و اما طرز تهیه
کره رو با ۱ عدد تخم مرغ کامل و شکر و وانیل خوب میزنیم تا پوک و سفید شه ، آرد را همراه با پکینگ پادر که قبلا خوب مخلوط کردیم به مواد قبلی اضافه میکنیم


خمیر را به ۲ قسمت موسوی تقسیم میکنیم . و به یکی از آنها شیر و پودر کاکائو را اضافه کرده خوب ورز میدهم تا رنگ کاکائو یک دست شود با خمیر
خمیرها را داخل نایلون گذاشته و به مدت ۳۰  دقیقه استراحت میدهم



سپس خمیرها رو با حرکت دست باز کرده و به صورت کشیده لوله کرده ، شما احتیاج به ۲ رشته خمیر سفید و ۲ رشته خمیر سیاه دارید ، البته میتونید تو چند مرحله درستش کنید
یک رشته خمیر سفید را کنار یک رشته خمیر سیاه قرار داده ، و با کمک خطکش یا هر چیز صاف دیگه از اطراف فشار میاریم تا خمیر حالت ۴ گوش خودش رو حفظ کنه


سپس ردیف بعدی را بر عکس ردیف پایان رنگ بندی میکنیم و دوباره سعی میکنم که حالت ۴ گوش آن ثابت باشد 



سپس خمیر رو به قطر ۱ بند انگشت با چاقو میبریم .
روی شیرینیها سفیده زده و  به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه با حرارت ۱۷۵ درجه درون فری که از قبل گرم کردیم میگذریم
با این مقادیر ۴۵ عدد میتونید درست کنید
نوش جان ، گیلدا



Mittwoch, 14. Dezember 2011

field سالاد همراه با Jakobsmuschel


این هم field سالاد همراه با Jakobsmuschel 
گوشتهای صدف دریایی رو طبق  دستور قبلی که گفتم ، با کره و مقداری سیر سرخ میکنید
و همراه با هر نوع برگ سالاد و گوجه و همینجور کمی روغن زیتون و فلفل سیاه میل کنید
نوش جان ، گیلدا



اینجا میتونید طرز پخت این گوشت دریایی رو ببینید

http://gole-sofreh.blogspot.com/2011/12/jakobsmuschel.html




Dienstag, 13. Dezember 2011

خورشت کاری هندی



خورشت کاری هندی یکی از لذیذترین خوراخواست که میتونید هم با برنج و هم با نان سروش کنید
شما میتونید موادی رو که ذکر میکنم طبق سلیقه خودتون کم یا زیاد کنید ، چون این مسله بر میگرده به تندی و ادویه دار بودن این خورشت

مواد لازم
گوشت مرغ
خامه ، یا ماست
زنجبیل تازه
فلفل چیلی
پیاز + سیر
نمک + زرچوبه + پودر کاری ۲ قاشق
رب گوجه + سیب زمینی
مقداری آرد
گشنیز خرد شده

اول پیازها رو خرد میکنید  و همراه با زنجبیل خرد شده تفت میدیم ، در آخر سیر رو له میکنیم و به بقیه مواد اضافه میکنیم


بعد از کمی تفت دادن ۲ قاشق آرد را اضافه میکنیم و کمی دیگه تفت میدیم و رب گوجه را نیز اضافه کرده
زردچوبه ، ۲ قاشق پودر کاری ، نمک ، وفلفل رو هم اضافه کنید 
اگه دوست داشتید میتونید گوشتها رو اول کمی تفت بدید و اضافه کنید دار غیر این صورت به مواد قبلی اضافه کرده و مقدار کمی آب میریزیم
وقتی که گوشت نیم پز شد خامه رو اضافه میکنید ، ناراحت چرب بودنش نباشد چون با آب مخلوط کردید :)




سیب زمینی ها رو هم پوست بکنید و چهار قاچ کرده  و به خورشت  اضافه کنید
اگر مایل هستید از ماست استفاده کنید ، باید بعد از اینکه کاملا خورشت پخته شد ، مقادیر ماست رو دار ظرفی خوب بزنید ، و به خورشت اضافه کرده و هم بزنید
* دقت کنید که دوباره روی حرارت قرار ندید ، چون ماست میبره
در آخر گشنیز را خرد کنید و روی خورشت سرو کنید ، که البته من نداشتم :))
این خورشت باید تند باشه ، ولی اگه مشکلی با این مسله دارید ، میتونید به صورت مورد علاقه تون پختش کنید
نوش جان ، گیلدا 





Montag, 12. Dezember 2011

رولت تخم مرغ


این هم یک صبحانه ساده که فقط کمی حوصله میخواهد :))
مدتی پیش فریبا جون ، ی رولت با تخم مرغ درست کرده بود ، که این ایده رو به من داد
البته کا فریبا جون شکیلتر بود ...

واسه این رولتهای تخم مرغ ، اول چند عدد تخم مرغ رو خوب با چنگال بزنید
به تخم مرغ نمک و فلفل رو اضافه کنید ، ماهیتابه نچسبی رو داغ کنید و مقداری کره داخلش بندازید
ازمایه  تخم مرغها مقداری تو تابه بریزید ، سعی کنید که نه  ضخیم باشه نه نازک
سپس رولت تخم مرغ رو روی کاغذ آلیمینومی بذارید و روی ان رو ی ورقه ژامبون قرار بدید




اگر خواستید از پنیر برای چسباندن این دو به هم استفاده کنید ، باید بین تخم مرغ و ژامبون پنیر هم بریزید ، که من نریختم
سپس با کمک ورق المینومی تخم مرغ را رول کنید ، و به قطعات دلخواه ببرید و با هر چیزی که میل داشتید ، نوش جان کنید
نوش جان ، گیلدا




Freitag, 9. Dezember 2011

شیرینی کشمشی ، بدون کشمش


من اصولا کشمش رو فقط تو نان کشمشی دوست دارم و واسه پلو و شیرینی های دیگه استفاده نمیکنم
حالا هم که یک بار اومدم مشیرینی کشمشی درست کنم , بعد از مهیا کردن همه وسایل متوجه شدم که کشمشی در بساط  ندارم :)))
ولی بازی رو نباختم و به کرم ,  اما بدون کشمش
این بود که تصمیم گرفتم این شیرینی رو با سس شکلات ارائه  بدم
حالا اگه شما دوست داشتید میتونید به همین روش ساده استفاده کنید یا کشمش داخلش بریزید 
میریم داشته باشیم شیرینی کشمشی ، بدون کشمش :))

مواد لازم :
کشمش ۷۰ گرم ، که بنده نداشتم
پودر شکر ۱۰۰ گرم
کره نرم ۲۰۰ گرم
شیر ۲ قشق  غذا خوری
۱ عدد تخم مرغ کامل + ۱ عدد زرده
وانیل  ۱/۵ قاشق
کمی نمک
ارد  ۲۷۰  گرم

برای سس شکلات
شکلات تخته ای ۱۰۰ گرم
کره معمولی ۲ قاشق سر خالی

طرز تهیه شیرینی :
شکر و کره را میزنیم تا پوک و سفید شه


به ترتیب شیر ، تخم مرغها ، وانیل و نمک را اضافه کرده و هم میزنیم ، سپس ارد الک شده رو اضافه کنید
این خمیر بسیار نرم و لطیف هست
در این مرحله اگر خواستید با  کشمش باشه ، میتونید اضافه کنید



من چون کشمش نریختم ( نداشتم ) مواد رو داخل یک نایلون فریزر ریختم و همراه با ماسوره به شکلهای مورد نظر در آوردم
شما میتونید با وجود کشمش بدون ماسوره این کار رو انجام بدید ، فقط باید سر نایلون رو بیشتر باز کنید
یا این که با قاشق این کار رو انجام بدید


شیرینی ها رو روی کاغذ روغنی چیده و به همون صورت ۱ ساعت بذارید تا بمونه


و سپس با حرارت ۱۷۵ درجه ۱۲ دقیقه بذارید تا بپزه ، بهتره که بعد از ۱۰ دقیقه نگاه کنید ، چون این شیرینی ها خیلی ظریف هستند و زود میسوزند
دقت کنید که سفیدی شیرینی باقی بمونه ، بعد از خنک شدنش از ظرف جدا کنید

و حالا واسه سس
شکلاتها رو خرد کرده و همراه با کره به صورت بن ماری بذارید تا ذوب بشه ، و در همون حالت به شیرینی ها بمالید و بذارید تا خشک شه


جوری بمالید تا بشه آخرش رو کر اضافه اومده با انگشت پاک کرد و نوش جان کنید ؛))))


اگر مایل بودید میتونید روی شکلاتها مقداری پسته آسیاب شده یا هر چیز دیگه بریزید

نوش جان ، گیلدا














Mittwoch, 7. Dezember 2011

فیله گوسفند همراه با پاستا



گوشت فیله یکی از لذیذ ترین و خوش خوراکترین قسمت هست
این گوشت بسیار لطیفه و زود هم پخته میشه ، و با توجه به خصوصیاتی که داره  خیلی هم گرون هست

فیله گوسفند  همراه با پاستا
داستان دستور طبخ  پاستا رو که همه میدونید :)
اما واسه فیله ها باید بگم که اونو به قطعات ۱ سانتی بریده و به فلفل و نمک آغشته میکنیم
من دور فیله ها  رو با  گوشت دودی که مثل سالامی میمونه پیچیدم و با خلال دندان ثابتش  کردم 



داخل تابه مقداری کره همراه با ۲ قاشق روغن ریخته ، ۲ حبه  سیر را با فشار دست له کردم و به همان صورت داخل تابه انداختم
میتونید مقداری برگ رزماری تازه هم بهش اضافه کنید
وقتی که هر  ۲ طرفش به آرامی سرخ شد ، به مدت ۱۵ دقیقه داخل فرو  قرار دادم
بعد هم میتونید با سس مورد نظرتون  میل کنید
نوش جان، گیلدا 




Samstag, 3. Dezember 2011

Jakobsmuschel همراه با بلغور


این گوشت یک نوع گوش ماهی هست
جالب این که بدونید با این گوشت گرون ، مانور زیادی تو پخت و پز نمیشه داد
ولی پیشنهاد میکنم به همین روش ساده ، اونهای که میتونند ...امتحانش کنند

Jakobsmuschel همراه با بلغور
مواد لازم
مقداری گوشت ، گوش ماهی
چند حبه سیر
فلفل ، نمک
مقداری کره
معمولا یک تکه گوشت اضافه کنار این گوشت بصورت جداگانه آویزون هست که خیلیها اونو جدا  میکنند ، چون کمی سفته ، ولی من زیاد اهمیت نمیدم :)



واسه این مرحله باید گوشتها رو شسته  و با دستمال آشپزخانه خشکش کنید
داخل تابه قالب کره را انداخته و همراه با ۱ قاشق روغن معمولی مایح بزارید تا داغ شه ، و حبهای سیر را کمی با دست فشار داده تا له شوند و همانجور با پوست داخل روغن بندازید
سپس حرارت را کم کرده و گوشتها را داخل تابه انداخته و مراتب از روغن اطراف روی گوشتها بریزید
وقتی یک طرف طلایی شد طرف دیگر رو سرخ کنید

آماده کردن بلغور
بلغور رو مثل همیشه ، ساعتی جلوتر خیس کردم ، و مقداری پیازچه رو تفت دادم و بهش ۱ عدد گوجه  فرنگی خرد شده اضافه کردم
دوباره کمی تفت دادم و بلغور را همراه با آب و کمی پودر سوپ مخلوط کردم تا بپزه

و حالا سوس رنگی پاپریکا
شما میتونید پاپریکا رو بپزید یا کبابی کنید و پوستش رو جدا  کرده و خوب میکس کنید ، میتونید مقداری سیر له شده و روغن زیتون هم بهش اضافه کنید 



از صافی رد کنید و به عنوان سوس استفاده کنید

این غذا در رستورانهای آلمان با قیمت گزافی فرخته میشه
نوش جان ، گیلدا





Donnerstag, 1. Dezember 2011

باسلوق


بله همونجور که بعضیها حدس زدند این باسلوق هست و واسه اولین بار بود که پختمش ، و بسیار لذیذ بود
البته دستورها متفاوته ، و این  دستوری بود که من پیدا کردم

مواد لازم
نشاسته  ۲۰۰ گرم
شکر ۲ لیوان سر خالی ( البته من چون کم شیرین دوست دارم این مقدار رو کمتر کردم )
گلاب نصف لیوان
آب ۲ لیوان
کره ۷۰ گرم
پودر نارگیل به میزان لازم
گردو بمیزان لازم
در صورت تمایل ، زعفران آب شده
ابتدا نشاسته رو با آب خوب مخلوط کنید ، جوری که یک دست و صاف بشه ، و اگر گلوله شد از صافی رد کنید 



یادتون باشه که بهتره  قابلمه تفلون باشه . مواد رو روی اکر حرارت قرار بدید و مرتب هم بزنید تا ته نگیره کمی که گرم شد شکر و گلاب رو هم اضافه کنید



زعفران رو هم اضافه کرده و زمانی که خودش رو کمی گرفت کره رو هم اضافه کنید و انقدر بگذارد تا مواد کاملا سفت شه . البته ریختن زعفران بسته به میل شخصی هست
و یادتون باشه که  با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا حرارت به همه جا برسه و آب اضافی خشک شه
بگذارد تا مواد  سرد شه و یک کاغذ المینومی پهن کنید و روی کاغذ مقداری پودر نارگیل بریزید





و از مواد مقداری روی پودر نارگیل به صورت مستطیل پهن کنید
وسط باسلوق ، گردوها را بچینید



و با کمک کاغذ المینومی آنرا لول کنید ، دقت کنید که همه جای باسلوق از پودر نارگیل پوشیده باشد
و سپس با چاقوی تیز به قطعات دلخواه ببرید




البته من هم به صورت غالبی کار کردم و هم به صورت سنتی ، شما میتونید اگه دوست داشتید داخل کاغذهای مافین کوچک هم قرار دهید
نوش جان ، گیلدا