Dienstag, 29. November 2011

سوپ ورمیشل



یک سوپ ساده برای شبهای سرد
این سوپ رو همیشه وقتی که مریض بودیم مامانم برامون درست میکرد ، واسه همین به سوپ مامانی معروف بود :))
یاد اون روزها بخیر

سوپ ورمیشل
مواد لازم :
آب مرغ ، بمیزان لازم
پیاز ۱ عدد ...اگر مایل بودید از پیازچه هم میشه استفاده کرد
سیب زمینی ، ۱ عدد بزرگ .. . نگینی خرد شده
هویج ۲ عدد ..نگینی خرد شده
زنجبیل تازه و رنده شده ، ۱ قاشق چای خوری
رب گوجه + نمک + فلفل + زردچوبه + آب نصف لیمو
 ورمیشل ، به میزان لازم
در صورت تمایل مقداری نخود فرنگی
مقداری جعفری خرد شده
من همیشه عادت دارم حتی در سوپ مقداری پیاز رو تفت بدم ، همراه با پیاز زنجبیل رو هم تفت بدید
رب را همراه با  آب مرغ ،  سیب زمینیها ، آب لیمو ، ادویه مخلوط کرده و میگذاریم چند جوش بزند
۱۰ دقیقه آخر هویجها را همراه با رشته  اضافه میکنیم .
هنگام سرو کردن ، مقداری جعفری روی سوپ بریزید
نوش جان ، گیلدا




Montag, 28. November 2011

اسنک نان تست و سوسیس


این یک پیش غذای خوشمزه بود که دستورش رو از یک مجله پیدا کردم
یک مقدار کار دستی داره ، ولی نتیجه اش خیلی خوشمزه بود :))

و اما طرز تهیه :
اول از همه ۱ اعدد تخم مرغ رو با نمک و کمی فلفل سفید خوب با چنگال بزنید
نانهای تست سفید رو روی سطح صافی بذارید و با وردنه خوب صافش کنید ، گوشه های نان رو که سفت هستند جدا کنید 



سپس نانها رو به اندازه ای که بشه یک دور کامل پیچید ببرید ، و روی نانها مقداری تخم مرغ بمالید
این کار هم موجب میشه که نانها موقع پیچیدن خراب نشه و هم مثل چسب عمل میکنه




سپس قسمتی رو که تخم مرغ مالیدید روی سطح کار قرار بدید و نان رو دور سوسیس بپیچید
یعنی همون سطحی رو که تخم مرغ زدید سوسیس گذاشته و لول کنید
اگه سعی کنید که فقط کمی نانها روی هم بیاد کارتون زیباتر میشه




من از سوسیس استفاده کردم شما میتونید از میگو و یا هر چیز دیگه که زود میپزه استفاده کنید
سپس سوسیس ها رو  داخل روغن داغ انداخته و میذارید تا طلایی بشه
بعدش هم با کچاپ یا هر سس دیگه میل میکنید :))
نوش جان ، گیلدا






Samstag, 26. November 2011

کوفته





بله ه ه ه میریم که داشتیم باشیم دستور کوفته رو :))
من خودم خیلی کوفته دوست دارم ولی متاسفانه تو خونه ما طرفدار نداره ، چند روز پیش که بازار روز بودم دیدم سبزی ترخون تازه دارند
واسه اولین بار بود که دیدم ، این بود که زود خریدم و به فکر این افتادم که کوفته درست کنم
کوفته به روشهای مختلف درست میشه ، ولی اینو که من هم درست میکنم  Gut test   خورده ؛)))


مواد لازم :
لپه نصف استکان ، نیم پز
برنج ۱ لیوان ، نیم پز( من خودم شخصا از خرده برنج استفاده میکنم )
سبزیجات معطر ، ترخون ، ریحون ، شوید ، خرد  شده ،۱ استکان
نمک ، ففل ، پودرزیره ، زرد چوبه
گوشت چرخی ، ۳۰۰  گرم ، که بهتره گوسفند باشه
تخم مرغ ۱ عدد
آرد نخودچی ، یا آرد سفید یا ارد سوخاری  ۲ قاشق غذا خوری

مواد لازم برای سس کوفته
پیاز ۱ تا ۲ عدد
رب گوجه ۲ قاشق
مقداری آب
نمک ، فلفل
در صورت تمایل آب لیمو , به میزان لازم

مواد کوفته رو با هم مخلوط کرده و خوب به هم میزنید تا حالت چسبندگی پیدا کنه



بهتره که سس کوفته رو زودتر آماده کنید ، به این صورت که پیاز را سرخ کنید و رب را اضافه کرده و سپس مقداری آب که تقریبا تا روی کوفته ها رو بپوشانه بریزید
بذارید جوش بیاد ، و در همین زمان کوفته ها رو درست کنید
دستتون رو خیس کنید و از مواد هر مقداری که مایل هستید بردارید ، و خوب داخل دست گرد کنید ، اگر مایل به گذاشتن ، تخم مرغ پخته یا هر چیز دیگه هستید
در همین مرحله ، کوفته را کمی گود کنید و مواده مورد نظرتون رو داخلش بذارید و دوباره خوب گردش کنید
  


 کوفته ها را آروم داخل آب جوش قرار دهید ، و حرارت  رو در این مرحله  کم کنید
تا پایان پخت باید حرارت کم باشه تا کوفته هاتون متلاشی نشن
من نسبت آب رو تا نصف کوفته ها میریزم و مرتب هنگام پخت از آب کوفته روشون رو خیس میکنم
مطمئن باشید که این کوفته ها مثل توپ سفت هستند ، و به راحتی وا  نمیرند :))))))))))
نوش جان ، گیلدا







Freitag, 25. November 2011

هویج پلو




واسه اولین بار بود که هویج پلو درست کردم ...چون همش فکر میکردم که شیرینه و این مزه تو خونه ما طرفدار نداره
این بود که به روش ، خورشت هویج کار کردم و روی هویجها مقداری آبلیمو ریختم تا ترش مزه باشند

و اما دستور پختی که من کار کردم


مواد لازم :
برنج  آبکش به میزان لازم
هویج خلال شده که بهتره درشت خلال بشه
گوشت قلقلی ، یا گوشت تیکه ، یا گوشت مرغ
زردچوبه ، فلفل ، نمک ، زیره ، در صورت تمایل  کمی دارچین
مقداری آب لیمو تازه ، اگر دوست داشتید هویجها رو ترش مصرف کنید
خلال  پسته و  بادام
مقداری پوست پرتقال که تلخی ان گرفته باشه
اگر مایل بودید ، این برنج شیرین باشه از کشمش استفاده کنید

برنج رو آبکش کنید ، من واسه خوشرنگ شدنش هنگام آبکش کردن مقداری زردچوبه ریختم
هویجها رو تفت بدید ، و هنگام تفت آبلیمو رو اضافه کنید ، اگر مایل بودید که شیرین باشه ، به جای آبلیمو کشمشهای شسته شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدهید
من همراه با هویجها پوست پرتقال رو هم اضافه کردم
در همین مرحله من ادویه لازم رو اضافه میکنم ، که از زیره استفاده کردم
*  اگر خواستید از گوشت چرخی استفاده کنید میتونید آنها رو با ۱ عدد پیاز رنده شده مخلوط کنید و به صورت کله گنجشکی سرخش کنید
* اگر از گوشت استفاده میکنید میتونید آنها رو جداگانه  بپزید
* اگر از گوشت مرغ استفاده میکنید ، آنها رو نیز جداگانه بپزید
هر کدوم از مورد  بالا را که مایل بودید .، بعد از تهیه لابلای برنج اضافه کنید
در خاتمه ، هنگام سرو برنجتون ، خلال پسته و بادام رو خیلی کم تفت بدید و روی برنج بکشید
البته از دید من این برنج به صورت کته و با آب گوشت و خود گوشت خیلی لذیذتر هست
نوش جان ، گیلدا 







و این هم هویج پلو با هویژاای رنگی و مخلوطی از زیره ^_^




Donnerstag, 24. November 2011

سالاد پاییزی


یک سالاد ساده ولی بسیار لذیذ
اونهای که به طعم پنیر ، مثل من علاقه دارند :)) میتونند این سالاد رو امتحان کنند
این سالاد رو با یک  نوع سبزی سالاد به نام   field سالاد درست کردم
البته شما هر چیز دیگه میتونید به جای این سبزی جایگزین کنید
مقداری هم پنیر خامه ای بز با طعم سیر گذاشتم ، همراه با کمی گردو ، انار ، روغن زیتون ، یا بالزامیک سرکه میتونید میل کنید
نوش جان ، گیلدا








Dienstag, 22. November 2011

کیک پنیر گورخری



این یک کیک پنیر آلمانی ، فوق الاده نرم و لطیفه
همونجور که قبلا هم گفته بودم من از کیکهای پنیر آلمانی که گرم هستند و در واقع تو فر پخته میشند بیشتر خوشم میاد
قبلا هم چند کیک پنیر دیگه تهیه کرده بودم که دستورشون رو براتون گذاشتم
و حالا این هم مدل گورخری یا راه راه اون 
حالا نگید که : ای وای ی ی باز هم کیک پنیر :)) آخه خوشمزه هست ، چه کنم ؟؟:)
و حالا دستورش

مواد لازم :
تخم مرغ ۵ عدد 
۳۰۰ گرم شکر 
۷۵۰ گرم Quark یا ماست سفت بدون نمک 
۲۵۰ گرم خامه  
وانیل ۱ قاشق چای خوری 
آرد ذرت  یا نشسته ۳ قاشق 
پودر کاکائو ۳ قاشق
 یک قالب کمربندی
مقداری آرد برای کف قالب 
برای تهیه این کیک اول از همه تخم مرغ و شکرو وانیل  را خوب بزنید تا سفید شه و سپس Quark ، خامه و  آرد را اضافه کنید 
مواد را به ۲ قسمت مساوی تقسیم کرده و داخل یکی از آنها پودر کاکائو را اضافه کنید 
بهتر هست درون  ظرفهای بریزید که بتونید راحت خالی کنید 
قالب رو اول چرب کنید و سپس با آرد تمام سطح ان را سفید کنید




حالا اینجا باید با دقت مایع کیک رو خالی کنید ، به این صورت که اول یکی از رنگها رو انتخاب کنید و مقداری داخل قالب بریزید 
سپس رنگ بعدی رو دقیقا واسط رنگ قبلی خالی کنید ، این کار رو مرتب تکرار کنید تا موادتون تمام شه






سپس کیک خودتون رو داخل فری که از قبل گرم کردید به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه و با حرارت ۱۷۵ درجه بذارید
بعد از پخت ۱۵ دقیقه کیک رو داخل فر بذارید تا استراحت کنه . و سپس از فر در بیارید
بذارید کیک سرد شه و از قالب جدا کنید
این کیک ۱۲۵ گرم چربی ، و ۲۶۰ KCAL داره
نوش جان ، گیلدا 






Montag, 21. November 2011

ترشی بادمجون



دوستان من این عکس رو خیلی تند تندی گرفتم ، ببخشید که اینجور خشک و خالیه :))))
این هم ترشی بادمجون هست ، نمیدونم چرا ی مدت افتادم تو نخ ترشی جات :))

واسه دستورش هم بادمجانهای کوچولو رو اول گذاشتم همراه سرکه کمی بپزه
البته به هادی که له نشه  و راحت بشه شکمش رو باز کرد و مواد رو داخلش ریخت
مواده داخلش هم ، ترکیبی از
هویج رنده شده ، گل کلم ریزشده ، سبزیجات معطر خشک مثل خالواش و چوچاق
 گلپر ، کمی نمک ، و خود بادمجانهای اضافه ، موسیر خرد شده
که همه رو داخل شکم بادمجانها ریختم و تو شیشه چیدم ، و روش رو سرکه سیب ریختم
و الان بعد از ۴۰ روز آماده شده
جاتون خالی ی ی ی :))
نوش جان ، گیلدا






Sonntag, 20. November 2011

گراتن سیب زمینی و بادمجان


باید اعتراف کنم که غذاهای غیر گوشتی هم به جای خودشون بسیار لذیذ هستند
من وقتی این بادمجونها کوچولو  رو دیدم به فکر این دستور ساده افتادم
این غذا یجور گراتن هست ، مخلوطی از سیب زمینی ، بادمجان ، و سس گوجه
مواده لازم :
بادمجان که از درازا بریده شده و سرخ شده باشه
سیب زمینی که به صورت حلقه ای  بریده شده و کمی  تفت داده شده
مقداری پنیر پیتزا
گوجه به میزان لازم
مقداری پیازچه
چند حبه  سیر
نمک + فلفل + زردچوبه + جوز هندی
بعد از  اینکه بادمجانها و سیبزمینیها رو سرخ کردید سس رو آماده میکنید
به این ترتیب که کمی کره همراه با چند قاشق روغن داخل تابه ریخته پیازچه یا پیاز را اضافه کنید و کمی تفت دهید و گوجه ها  رو خرد کرده اضافه کنید
سیر را نیز همراه با ادویه اضافه کرده و مقدار کمی آب ریخته تا سس شما به قوام بیاید
سپس ظرف مناسبی را انتخاب کرده و و بادمجانها و سیبزمینی ها را یکی در میان میچینیم


سپس سس آماده شده را روی مواد چیده شده ریخته و در آخر پنیر پیتزا




مواد شما پخته شده میباشد و به زمان زیادی برای داخل ماندن فر احتیاج ندارد
با حرارت ۱۷۰ درجه تا زمانی که روی گراتن شما طلایی شد داخل فر قرار دهید
نوش جان ، گیلدا







Freitag, 18. November 2011

سالاد لوبیا سبز و پاستا


این سالاد بسیار آسون و لذیذه ....پیشنهاد میکنم که حتما امتحان کنید
مواد لازم :
پاستای پخته شده
لوپیا سبز پخته
نخود فرنگی
مقداری پیازچه یا پیاز قرمز خرد شده
سس مایونز + نمک + فلفل +مقداری آب لیمو + کمی خردل + روغن زیتون
جعفری و شوید خرد شده 




شما میتونید  این  سالادرو با  میگو ، یا کالباس یا گوشت مرغ یا بدون گوشت درست کنید
من از میگوی ریز پخته شده استفاده کردم
تمامی مواد رو مثل سالاد الویه مخلوط میکنید ، البته دقت کنید که حتما سرد باشند و بعد سس را اضافه کنید
نوش جان ، گیلدا




Dienstag, 15. November 2011

ترشی مخلوط


من تو عمرم شاید ۲ یا ۳   بار ترشی درست کردم :)) واسه همین هم وارد نیستم
ولی به طور کلی عادت دارم که ترشیهام رو با سرکه سیب درست میکنم ، که خیلی ملایم هست
این صحنه رو هم که میبینید ، ترشی مخلوطه ...مثلا :))
هر چی دم دستم بود ، ریختم داخلش 
سیب + گلابی + هویج + بادمجون + گل کلم  + گلپر + زردچوبه + کمی نمک + چند تا فلفل تند + موسیر
دیگه جونم براتون بگه .... نزدیک بود خودم هم بذارم داخلش :))))
چیزی حدود ۴۰ روز هم صبر کردم تا به اینجا رسید
ولی خودمونیم ، خیلی خوب  شده بود ....به قول صفیه جون ( چشمک )
نوش جان ، گیلدا








صبحانه کاپیتان - آلمانی



این صبحانه در شمال آلمان به نام ، صبحانه کاپیتان معروف هست .
و معمولا داخل هتلها و رستورانهای شیکی میکی :)) حتما سرو میشه
اونهای که به طعم میگو علاقه دارند ، پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید ، من که عاشقشم

دستورش خیلی ساده هست ، شما احتیاج به :
۱ برش از  نان سیاه دارد ، نانهای نرم برای این کار مناسب نیست
چند عدد تخم مرغ که
مقداری میگوی ریز ، پخته شده
نمک ، فلفل
مقداری کره برای سرخ کردن
تخم مرغها رو درون ظرفی همراه با نمک و فلفل خوب زده و داخل تابه کره را گرم کرده و تخم مرغها را اضافه میکنیم
هنگام سرخ شدن مرتب به هم بزنید  ، و سپس روی نان قرار دهید و سپس میگوی ریز را روی تخم مرغها بریزید
در آخر با چای یا قهوه داغ میل کنید
نوش جان ، گیلدا





Sonntag, 13. November 2011

Cordon bleu



Cordon bleu
مواد لازم :
سینه مرغ به مقدار لازم
مقداری پنیر گودا ، که من متاسفانه نداشتم و از پنیر پیتزا استفاده کردم :))
ژامبون به تعداد Cordon bleu
نمک ، فلفل
برای سوخاری کردن هم تخم مرغ ، آرد سفید ، و آرد سوخاری احتیاج هست
که قبلا در انواع سوخاریها  دستورش رو دادم
من از سینه مرغ استفاده میکنم ، چون لطیفتره  و بهتر میپزه



سینه مرغ را میتونید به سه قسمت برش بدید جوری که پهنای کافی برای گذاشتن مواد داشته باشد
این کار رو میتونید با ۱  برش هم انجام بدید 





سپس مواد لازم رو که از جمله پنیر و ژامبون هست داخل گوشت قرار میدهید ، به این صورت که اول مقداری پنیر ، بعد ژامبون و بعد دوباره پنیر
و اطراف آنرا خوب با خلال دندان محکم میکنید


سپس داخل مواد سوخاری زده و سرخ میکنیم ، دقت کنید که باید با حرارت کم سرخ شود
نوش جان ، گیلدا









Freitag, 11. November 2011

سوپ شیر


یادتونه هفته قبل مریض شده بودم ؛)) این هم سوپی که تو اون زمان درست کردم
سوپ شیر ، که تو خونه ما خیلی طرفدار داشت و خواهرم قاتل سرسخت این سوپ بود :)))
و اما دستورش که خیلی ساده هست و معمولا هر کس ی جور درست میکنه
من این سوپ رو چون خیلی وقته درست میکنم ، موادش رو چشمی کار میکنم
خاطر جمع باشد که کم یا زیاد شدنش هیچ مشکلی رو به دنبال نداره :)))

مواد لازم :
پیاز یا پیازچه
مقداری گوشت مرغ سوپی
گندم پرک یا برنج خرده ( مقدار کم , فقط واسه لعاب  سوپ ) + هویج + نخود فرنگی کنسروی + سیب زمینی
در صورت تمایل ، مقداری زنجبیل  تازه به صورت رنده شده
نمک ، فلفل ، مقدار کمی زردچوبه ، اگه دوست داشتید سوپ شما کاملا سفید باشه از ریختن زرد چوبه صرف نظر کنید
شیر به مقدار لازم ، یا مخلوطی از شیر و خامه

طرز تهیه :
من همیشه عادت دارم کمی پیاز یا پیازچه رو تفت بدم ، فقط کمی :))
 بعد میتونید ۱ تا ۲ لیوان آب رو همراه با   برنج خرده و گوشت مرغ اضافه کنید
بعد از نیم پز شدن گوشت سیبزمینی رو اضافه کنید
سپس  ۱۵ دقیقه آخر شیر و هویج و نخود فرنگی کنسروی رو اضافه کنید
بگذارید سوپ به آرامی پخته شود و سپس سرو کنید
میتونید از مقداری جعفری خرد شده برای تزیین استفاده کنید
نوش جان ، گیلدا













Mittwoch, 9. November 2011

نان بربری


مدتها بود که دنبال دستور نان بربری بودم ، و هر چی درست میکردم ، به نظرم خوب نمیشود ، تا اینکه عارفه جون ، این دستور رو تو فیسبوک گذاشت
مرسی بخاطر دستور خوبت :))

نان بربری
مواد لازم
ارد ۵۰۰ گرم
آب ولرم  ۱ لیوان و نیم
پودر خمیر مایه ۲ قاشق سوپ خوری
شکر ، کمی
نمک ۲ قاشق چایخوری
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری 
در صورت تمایل مقداری خشخاش و کنجد

رمال :
ارد ۲ قاشق
آب ۱ لیوان
که هر ۲ رو با هم مخلوط میکنیم و روی حرارت قرار داده تا مثل فرنی سفت بشه و روی نان میمالیم



و اما خود نان که باید با مخلوط کردن مواد خشک شروع کنیم ، و بهتره که روغن رو هم به آب اضافه کنم و کم کم به مواد اضافه کرده و خوب ورز بدیم
دقت داشته باشید که امکان داره کمی بیشتر یا کمتر به این میزان آب احتیاج داشته باشید
پس همه آب رو یک باره اضافه نکنید ، خمیر شما باید نرم باشه و به دست نچسبه
بعد خمیر  رو در جای گرم به مدت ۱و نیم ساعت استراحت بدید ، تا حجمش ۲ برابر شه
سپس روی کاغذ روغنی خمیر را که به ۲ قسمت تقسیم کردید پهن میکنید و با دست شکل  میدهید



مجدد خمیر رو به مدت ۱۵ دقیقه استراحت بدهید ، سپس رمال را روی نان بمالید ، سعی کنید سخاوتمندانه بمالید :))
و نان را به مدت ۲۰ دقیقه درون فری که قبلا گرم کردید با دمای  ۱۹۰ درجه قرار دهید
بهتره که داخل همراه با نان ۱ لیوان آب هم داخل فر بگذارید تا محیط مرطوبی به وجود بیارید
و ۱۰ دقیقه بعد از پخت هم کمی نان روی نانها بمالید تا نانتان خشک نشه
نوش جان ، گیلدا