Montag, 31. Oktober 2011

نان پر شده از پنیر و سالامی



مواد لازم 
شیر ۶۰۰ میل 
 خمیر مایه۲۰ گرم 
شکر ۲ قاشق 
ارد ۱ کیلو 
روغن زیتون یا روغن مایع ، ۲۰۰ میل 
نمک ۱ قاشق  سر خالی 
به مقدار لازم ، سالامی ، و پنیر گودا
زره تخم مرغ ۱ عدد 
قبل از هر چی باید بگم که من این مقادیر رو نصف کردم 

و حالا طرز تهیه 
شیر را گرم کنید و خمیر ترش را به تکه های کوچیک تقسیم کرده همراه با شکر  اضافه کنید . به مدت ۳۰ دقیقه به مایع استراحت بدید



داخل ظرف دیگه ارد را همراه با روغن و  نمک مخلوط کرده و سپس مخلوط شیر را  اضافه کنید ، خمیر را خوب ورز دهید تا 
   یک دست شود
و دوباره به مدت ۱ ساعت به کمر استراحت دهید




سپس روی سطح صافی ارد پاشیده و خمیر را تقسیم کرده 
با نصف مقادیر بالا شما میتونید ۹ تا ۱۰ عدد نان داشته باشد




سپس خمیر را باز کرده و داخل هر کدام از خمیرها ، مقداری پنیر ( که بهتر هست به مقدار زیاد باشه ) و ۱ تا ۲ برگ سالامی قرار بدید 
مثل یک بغچه خمیر را بسته و از قسمت بسته شده روی سینی فر  قرار بدید




روی خمیرها رابه زرده تخم مرغ آغشته کنید و آنها را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فری که از قبل گرم کرده اید ، با حرارت ۱۹۰ درجه قرار دهید


نوش جان ، گیلدا









Sonntag, 23. Oktober 2011

فلفل دلمه پر شده برای هالووین



این هم یک ایده دیگه برای  هالوین 
ی هیولای خوردنی :))))))
ی فلفل دلمه ای به رنگ دلخواه خودتون انتخاب کنید ، و اونو به این شکل ببرید




با پوستکن یک  لایه از وسط هویج ببرید که به جای زبان استفاده  شود


رو سر فلفل ۲ تا چوب خلال را فرو کنید ، که بتونید زیتونها رو داخلش فرو کنید




داخل فلفل رو هم میتونید با چیزهای دلخواه پر کنید 
نوش جان :)) ، گیلدا




Dienstag, 18. Oktober 2011

پای سیب - Äpfel pie




اولین باری بود که پای سیب درست کردم ، چوب  خیلی سیب گیرم اومده بود :))
از اونجای که من عاشق شیرینی با سیب و دارچین هستم ، این هم خیلی خوشمزه شده بود 

مواد لازم :
آرد ۳۷۵ گرم 
شکر ۷۵ گرم + ۳ قاشق 
کمی نمک ، مقداری دارچین ، ۱ عدد زرده تخم مرغ ، آب نصف لیمو ترش 
کره ۲۵۰ گرم 
سیب به مقدار لازم ، پاک کرده و خرد شده و ترجیها ترش 
آرد ذرت  ۱ قاشق 
آرد را همراه با ۷۵ گرم شکر و  نمک ، مخلوط کرده و کره را نیز اضافه کنید . ۴ تا ۵ قاشق شیر سرد به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید 
ابتدا خمیر دانه دانه خواهد شد



ولی  بعد از مدتی که ورز دهید ، تبدیل به خمیر نرمی خواهد شد ، سپس ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید



در این فرصت سیبها را با دارچین ، آرد ذرت ، آبلیمو ، و شکر خوب مخلوط کنید



آرد را به ۳ قسمت تقسیم کنید ، قسمت بیشتر را برای زیر کیک ، و کمتر را برای تزیین کیک کنار بگذارید




روی سطح صافی کمی آرد پاشیده ، و با کمک وردنه خمیر بزرگتر را پهن کنید ، و با کمک وردنه دوباره خمیر را لول کرده و داخل ظرف مورد نظرتان پهن کنید 


اطراف خمیر را صاف کنید با کمک چنگال روی خمیر را سوراخ کنید









سپس سیبها را داخل خمیر ریخته و یکدست کنید  ، خمیر دوم را که کمی کوچکتر از خمیر اول است باز کرده و روی مواد و خمیر اول قرار دهید
روی خمیر را با چنگال چند بر سوراخ کرده و با زرده تخم مرغ بپوشانید و اگر مایل بودید آنرا تزیین کنید ، میتونید از خمیر سوم برشهای زده و روی خمیر بچینید
پای سیب را به مدت ۴۵  تا ۶۰  دقیقه درون فری که از قبل گرم کرده اید بگذارید ، با حرارت ۱۸۰ درجه
نوش جان ، گیلدا



Montag, 17. Oktober 2011

خورشت کدوتنبل




این هم همون خورشت کدوتنبل ,که گفته بودم  ،البته با کمک شما دوستان 
این خورشت تقریبا شبیه رسپتی هست که نسرین جون چند روز پیش درست کرده بود 
بسیار خوشمزه بود ، امتحانش کنید 

مواد لازم :
کدو تنبل ، بمقدار لازم 
گوشت مرغ 
نمک ، فلفل ، ادویه ، سیر
غوره یا آب غوره 
رب گوجه 
گوجه فرنگی 
پیاز 
ابتدا کدوها و گوجه رو کمی تفت دادم




پیازها را تفت دهید ، سیر له کرده را اضافه کنید و همراه رب گوجه کمی تفت دهید 
اگر مایل بودید گوشت را کمی سرخ کنید و اضافه کنید ، و اگر مایل نبودید در این مرحله به آب اضافه کرده 
آب و ادویه ، غوره ، نمک ، و فلفل را نیز اضافه کرده 
دقایق آخر کدوها و گوجه را اضافه کرده و با برنج میل کنید 
نوش جان ، گیلدا


Sonntag, 16. Oktober 2011

نان خلفه - نان کِشتا



اون موقعها که کوچیک بودم  ، مامانم خیلی از این نونها تو پاییز و زمستون میپخت 
به ی روش کاملا سنتی ... ی چراغ وسط اطاق  میذاشت ، روش ی ظرف سفالی که بهش گمج میگفتند میذاشت و همون جا خمیر نون رو پهن میکرد و رو گمج پهن میکرد تا بپزه 
من و خواهرم هم همونجا میشستیم و یکی یکی ترتیب نونها رو میدادیم ...البته برادر و پدرم هم سهمی داشتند ، ولی اندکی بعد از ما  :)))
چند روز پیش دستور این نون رو تلفنی از مادرم پرسیدم ، هر چند که دیگه درست نمیکنه ولی به خوبی یادش بود و دستورش رو داد 

نان خلفه یا نان کِشتا
البته این نان دقیقا شبیه به نان خلفه که تو گیلان درست میکنند نیست ، ولی میتونم بگم مزهاش مثل همونه 
مواد لازم :
کدو پخته شده ، و پوره  شده ۱ پیاله ماست خوری 
ارد گندم ، و ارد برنج ، از هر کدام ۱ پیاله ماست خوری  
آب ولرم ، به میزان لازم 
نمک ۱ قاشق چای خوری 
شکر ۱ قاشق چایی خوری 
پودر تخم شنبلیله ۱ قاشق چایی خوری ( اگه در دسترس نداشتید , صرف نظر کنید ) 

طرز  تهیه :
اگه کدوها بعد از پختن آب داشت به خمیرتون اصلا  آب اضافه نکنید و اول از همه موادتون  رو مخلوط کنید و اگه حس کردید که هنوز خمیر خشک هست بهش کمی آب اضافه کنید 
 اگه مجبور به اضافه کردن آب شدید ، به حدی اضافه کنید که خمیر یکنواختی به دست بیاید و به دست نچسبد 
و اگه شل بود , بهش به نسبت مساوی هر دو ارد گفته شده رو اضافه کنید 
باقی مواد دیگه رو اضافه کنید و خوب ورز بدید 
به خمیر ۳۰ دقیقه استراحت بدهید ، و اگر جای مناسبی واسه پخت نداشتید ، میتونید از ی تابه چدنی یا تفلون استفاده کنید که کفش رو با برس کمی چرب کرده باشید 
نانها تا آنجا که امکان داره باید نازک پهن  بشه 
نوش جان ، گیلدا




Freitag, 14. Oktober 2011

قلیه میگو


دیدم فرفر جون قلیه گذاشت من هم دلم خواست :))))
این هم قلیه میگو ، که مثل همون قلیه ماهی درست میشه ، فقط چون میگو زود میپزه ۱۰ دقیقه قبل از پایان کار اونها رو اضافه کردم 


این هم روش گرفتن آب تمبر هندی ، که باید چند ساعت داخل آب بمونه و بد از صافی رد شه



نوش جان ، گیلدا









Dienstag, 11. Oktober 2011

پرچم دزد دریای با تخم مرغ


این هم خدمت شما دوستاران هالووین :))))))))
اگه مهمون داشتید واسه صبحانه درست کنید ، تا دیگه خونتون نیاد :)))
ترکیبات : تخم مرغ ، فلفل دلمه قرمز ، زیتون سیاه و نان تست

گیلدا









Montag, 10. Oktober 2011

نان ژامبون




این  در واقع یک نوع نان هست ، البته خیلی شبیهه به پیتزا شده ولی من دستورش رو از کتابی که مربوط به پخت انواع نان پود پیدا کردم 
به هر حال هرچی بود ، خوشمزه بود :)))

نان ژامبون 
مواد لازم 
ارد ۵۰۰ گرم 
حیفه خشک ، ۲ قاشق غذا خوری 
گوجه ۲ عدد
مقداری آویشن خشک
کمی نمک 
روغن زیتون ۴ قاشق 
رب گوجه ۴ قاشق 
ژامبون ۳۰۰ گرم 
مقداری زیتون سبز یا سیاه 
کمی پنیر که در حرارت آب شه ، من از پنیر Mozzarella استفاده کردم 
طرز تهیه 
ارد ، حیفه ، نمک را با هم مخلوط میکنیم ، ۲۵۰ گرم آب ولرم و ۲ قاشق روغن زیتون را اضافه کرده و خوب خمیر را ورز میدهم  ، به مدت ۴۵ دقیقه به خمیر استرحت بدهید





سپس خمیر را به صورت مستطیل پهن کنید ، و ابتدا رب گوجه را که با ۲ قاشق روغن زیتون مخلوط کردید روی نان بمالید 
سپس ژامبون ها  را چیده و  گوجه فرنگیهای نگینی شده را که با آویشن مخلوط کردید را اضافه کنید ، زیتونها را نیز اضافه کرده و پنیر را نیز بچینید




سپس خمیر را لول کنید و درون فر به مدت ۳۰ دقیقه و با حرارت ۱۹۰ درجه قرار دهید
این غذا ۱۲ گرم چربی و دارای ۲۸۰ کالری هست
نوش جان ، گیلدا



ترشی آرتیشوکن Artischocken




مدتی پیش پیش یک دوست آلمانی برام ۲ بسته کنسرو آرتیشوکن آورده بود  
مونده بودم که باهاشون چکار کنم , این بود که .....
ارتیشوکنها رو ریختم تو ی شیشه و مقداری سرکه بالزامیک و بیشتر سرکه سیب ریختم روشون 
الان هم نتیجه رو میبینید، خیلی خوشمزه شد ، امتحان کنید 
نوش جان ، گیلدا








Sonntag, 9. Oktober 2011

شنیسل مرغ با سیب زمینی پخته و سس



تا یادمه ؛ اون موقعها هر وقت میخواستیم شنیسل مرغ درست کنیم ، برای خریدن برشهای مخصوصی از مرغ رو بهمون میدادند 
ولی جدیدن از تمام قسمتهای مرغ   میشه استفاده کرد .
ولی به نظر من هنوز همون برشهای قدیمی ، زیباترین برشها بود :))






این هم شنیسل مرغ با سیب زمینی پخته و سس ، که بیشتر واسه طرز مراحل سوخاری کردنش گذاشتم 
اول اهمه بگم که آرد سوخاری  که من استفاده میکنم ، مخلوتی از ارد سوخاری ، پودر سیر ، سماق ، پودر کاری ، کمی سبزیجات خشک معطر میباشه 
و مراحل سرخ کردن به این صورت هست که اول داخل ارد سفید معمولی ، سپس داخل تخم مرغ زده شده که با نمک و کمی دارچین زده شده ، و در آخر داخل پودر سوخاری قرار میدیم





نوش جان ، گیلدا




Freitag, 7. Oktober 2011

همبرگر هالوین


این هم اولین ایده واسه هالوین ....واسه عزیزانی که میخواهند با بچه ها چیزی درست کنند 
ریختن مقداری سیب زمینی سرخ کرده در کنار این همبرگر ، میتونه اشتهای بچهها رو بیشتر تحریک کنه :)))

همبرگر هالوین 
موادی که احتیاج دارید ، نان همبرگر + گوجه + خیارشور + کچاپ +مقداری خلال بادام + همبرگر + زیتون و خلال دندان 
واسه تهیه هم ، که مثل همه همبرگرها عمل میکنید
فقط اضافه کردن دندان واسه این همبرگر اضافه شده ، و همینطور کچاپی که با کمی هیجان ریخته شده :)))



نوش جان ،  گیلدا









Donnerstag, 6. Oktober 2011

مربای کدو تنبل


محصول دیگری از کدو تنبل :)))
مربای کدو تنبل اما بدون آهک 
چون تو آلمان مشکل پیدا کردن آهک رو داریم , و فکر کنم اگه پیدا هم ,  جرات درست نداشتم :)))
این بود که این روش من در آوردی رو اجرا کردم و از دید خودم هم خوب شده بود 

حال میریم سر اصل مطلب ، یعنی طرز تهیه 
کدو به میزان دلخواه 
به همان نسبت کدو : شکر و آب 
زعفران دم کرده 
۲ قاشق آب لیمو 
در صورت تمایل مقداری پوست پرتقال 
چند دانه هل  ، و چند عدد  چوب دارچین واسه این مربا چون از آهک استفاده نمیشه ، نمیشه از اول میوه رو با آب و شکر جوشند 
بهترین کار اینه که ابتدا شهد شربت رو درست کنید و ۱۵ دقیقه آخر کدو را اضافه کنید 
واسه شهد مربا همه مواد رو بجز زعفران با هم بجوشانید ، زعفران را آخر اضافه کنید تا عطر و بوی خودش رو حفظ کنه 
نوش جان ، گیلدا







Dienstag, 4. Oktober 2011

بادمجان گریل شده با بلغور



این ترکیب بسیار لذیذ بود و واسه اون دوستانی که گیاهخوار هستند , ایده خوبی میتونه باشه 
من به تازگی با بلغور کار میکنم ولی تا به حال با هر چی که امتحانش کردم برام خیلی جالب توجه و همینجور خوشمزه  بوده 
آلمانی ها هم از بلغور استفاده دارند و این دستور رو از یک مجله آلمانی براتون میزارم 

مواد لازم
بادمجان به میزان لازم 
بلغور برای روی بادمجانها متناسب به تعداد بادمجان 
گوجه ۲ عدد خرد شده ، بزرگ 
سیر ۲ تا ۴ حبه 
پیازچه یا پیاز خرد شده ۱ استکان 
مقداری پنیر پیتزا 
قرص مرغ ۱ عدد یا پودر مرغ ۱ قاشق غذاخوری 
رب گوجه ۱ قاشق 
نمک ، فلفل 

طرز تهیه :
ابتدا بلغور  را خیس کرده و داخل آبکش بریزید ، بادمجانها را شسته و از وسط به ۲ نیم تقسیم کنید ، همراه با پوست .
درون ظرفی نصف پیازها را همراه با کره تفت دهید  ،١ عدد  گوجه را نیز اضافه کرده
 سپس بلغور را  همراه با پودر مرغ و کمی آب به گوجه ها اضافه کرده و بگذارید تا بلغور بپزد  






جداگانه بقیه پیاز را همراه با کره تفت دهید و سیر ,رب گوجه و ١ گوجه دیگه اضافه کنید ..کمی آب اضافه کرده و بگذارد همراه و نمک و ادویه کمی جا افتاده شود , این در واقع سس بادمجانهاست 
سس  را درون ظرف مورد نظر که بتوان در فر قرار داد بریزید , بادمجانها رو روی سس چیده 
روی بادمجانها به دقت بلغورهای پخته شده را قرار داده ، و سپس پنیر پیتزا را ریخته 






 سس داخل ظرف باید در هادی باشه که نصف بادمجانها رو بگیره به مدتی تقریبی ٣٠ تا ٤٠ دقیقه   و با حرارت ١٨٠ درجه داخل فر بزارید , 
نوش جان ، گیلدا