Montag, 30. Mai 2011

برانی بادمجان


من معمولا برانی کم درست میکنم ..ولی این یکی از برانیهای محبوب منه .
قدیما هر وقت که تو سنگهای بزرگ بادمجان رو مییسابیدند  ، من ته بادمجان رو میگرفتم همراه با نمک ، و با لذت فراوان میخوردم 
بله همونجور که متوجه شدید ، این برانی بادمجان هست
ماست چکیده برای انواع برانی از نظر من بهترین ماست میتونه باشه
چند عدد بادمجان رو کباب کردم ( میتونید از پخته شده هم استفاده کنید ) پوست بادامجانها رو گرفتم و له کردم
مقداری نمک ، فلفل سفید ، سبزی محلی ( میتونید از نعناء استفاده کنید )و چند حبه سیرله شده هم اضافه کردم
معمولا وقتی ۱ روز داخل یخچال بمونه خوشمزهتر خواهد شد
نوش جان ، گیلدا

Sonntag, 29. Mai 2011

خورشت آلوچه



اول از همه بگم که اونهای که ناراحتی قلبی دارند ,از دیدن و خواندن این مطالب خوداری کنند :)))) نگی که چرا دلمون رو آب کردی
فصل فصل گوجه سبزه ، و خورشت آلوچه یا همون کوجه سبز یکی از لذیذترین خروشتهاست
مواد لازم : آلوچه ( گوجه سبز ) به میزان لازم
سبزی جعفری ۲۰۰ گرم
نعناء ۵۰ گرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
گوشت مرغ به میزان لازم
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
سیر و پیاز به میزان لازم
ابتدا گوجه را از هسته ها جدا کرده و با روغن تفت میدید ، و اونها رو کنار میذارید






پیاز را خرد کرده و در روغن سرخ میکنید ، سبزیهای خرد شده و سیر را نیز اضافه کرده و تفت میدهم ، اگر برگ سیر در دسترس دارید ، بهتر است
من  از نعناء خشک استفاده کردم





گوشت را اضافه کنید وهمراه با مقداری آب بگذارید بپزد ، ۱۵ دقیقه آخر گوجه ها را نیز اضافه کرده و خوب با آب مخلوط کنید تا هنگام جوشیدن ترشی آن به آب غذا برود
اگر مایل بودید از رب گوجه نیز میتوانید استفاده کنید
نوش جان ، گیلدا










Freitag, 27. Mai 2011

چیکن استروگانف



 دستورها برای تهیه این خوراک متفاوته ...ولی چیزی که در همه میشه پیدا کرد ، خامه ، گوشت و خلال سیب زمینی هست
 این نوع خوراک اصولا با تکه های گوشت گاو درست میشه که در اون صورت جای چیکن با بیف عو ض میشه 
بعضی  ها میگند که باید حتما با قارچ باشه و ی عده هم معتقد هستند که بدون قارچ هست 
به هر حال ما بدون قارچ درست کردیم و باقی کار رو میزاریم به سلیقه شخصی خودتون 



من از گوشت سینه مرغ که به صورت خلال بریدم استفاده کردم ، به چند دلیل : اول این که زود پخته میشه ، دوم این که سالمتر از گوشت قرمز هست و دلیل خلال بودنش به خاطر اینه که خواستم همه چیز به ۱ شکل باشه
و اما طرز تهیه :
پیاز را خلال کرده و همراه گوشت خلال شده و برگ سیر ( البته به سلیقه شخصی ) خلال شده تفت دادم ، اگر برگ سیر نداشتید از خود سیر استفاده کنید ، و اونها رو له کنید
نمک ، فلفل زدم .... اصولا از زردچوبه و یا دوه دیگه استفاده نمیشه , ولی اگه دوست داشتید میتونید استفاده کنید
بعد از تفت دادن مقدار ۱ استکان خامه و ۲ قاشق غذاخوری پر* کرم فرش *اضافه کردم ، اگر کرم فرش نداشتید فقط از خامه استفاده کنید
بعضیها از سس سفید استفاده میکنند ، میتونید در صورت تمایل مقداری هم رب گوجه اضافه کنید که من واسه خوشرنگ شدنش همیشه میریزم
بگذارید که خوراک غلیظ بشه و بعد از سرو کردن میتونید خلال سرخ شده سیب زمینی اضافه کنید
نوش جان ، گیلدا




 این هم عکس خامه و کرم فرش کم چرب 








Donnerstag, 26. Mai 2011

کوفته پنیر - یونانی



این چیزهای خوشمزه رو که میبینید  ، ی جور کوفته گوشت چرخ  کرده هست که داخلش از پنیر پر میشه
این کوفته ها مختص یونان هست و اینجا تو روشگاهها به صورت یخی زیاد پیدا میشه ولی همیشه تازه و خانگی هر چی بهترین ایده میتونه باشه 

برای این کوفته ها 
٤٠٠ گرم گوشت چرخ کرده رو همراه با ١عدد  پیاز ، نمک ، فلفل ، ۱ عدد تخم مرغ کوچیک  ، ۲ عدد نان تست که خیس کردم با دستگاه خوب مخلوط کرده تا حالت چسبندگیی داشته باشه
 از  مایه گلولهای به اندازه نارنگی درست کنید و آن را گود کرده و یک تکه پنیر داخل آن بگذارد ، و خوب گلوله ها را گرد کنید









پنیر رو میتونید با حسب میل خودتون انتخاب کنید ، میتونه لیقوان یا هر پنیر که در حرارت آب میشه باشه
سپس با حرارت کم در روغن سرخ کنید
نوش جان ، گیلدا







Dienstag, 24. Mai 2011

بلغور با سبزیجات و سینه مرغ



بالاخره تونستم با بلغور یک غذای خوشمزه درست کنم :))) خیلی وقت بود که خریده بودم ولی نمیدونستم چکارش کنم
البته نقشهای دیگه هم براش دارم ...که بعد بهتون میگم
بلغور با سبزیجات و سینه مرغ
برای این غذا ۱ عدد پیاز رو با برگ تازه سیر تفت دادم ، سینه مرغ رو به قطعات کوچیک بریدم و اضافه کردم ، همراه با نمک ، فلفل ، زرچوبه
مقداری گوجه خشک که در روغن خوابیده بود ( آنتی پاستی ) ریز کرده و به مواد اضافه کردم ، من از نخود فرنگی کنسروی استفاده کردم ، اگر نخود فرنگی رو به صورت تازه دارید همزمان با بقیه مواد اضافه کنید
بلغور رو هم شسته و با مواد کمی تفت دادم  .اگر گوجه خشک نداشتید از گوجه تازه استفاده کنید ، بنا به سلیقه میتونید از کدو سبز یا قارچ یا هویج هم استفاده کنید
در خاتمه کمی آب ریختم و پودر سبزیجات رو کمی به مواد اضافه کردم ، میتونید از پودر گوشت یا مرغ هم استفاده کنید
حتما امتحان کنید ، بسیار لذیذ شده بود
نوش جان ، گیلدا

Sonntag, 22. Mai 2011

ساس پیله - گیلان





مدتی پیش خواهر شوهر عزیز مهمان ما بود که برامون یک خوراک محلی از شهرهای شمالی کشور رو تهیه کرد 
راستش من تا به حال نه اسم این خوراک رو شنیده بودم و نه دیده بودم , و نتیجتا نه خورده بودم :)))
به اون * ساس پیله * میگفتن 
بسیار  ساده و در عین حال خوشمزه ، و کاملا مناسب حال گیاهخواران عزیز هست

مقادیر این خوراک رو میزارم به عهده خودتون 
و اما روش کار :
 چند حبه سیررا له کردم و همراه پیاز ریز با کره تفت دادم جوری که رنگشون تغیر نکنه ، گوجه رو خرده و اضافه کردم و در آخر که آب گوجه ها کمی کشیده شد ٢ تا دونه تخم مرغ اضافه کردم و قبل از بستن تخم مرغها  لوبیا کنسروی یا لوبیای که از قبل پخته شده اضافه میکنم



امتحان کنید ، چون فکرش رو هم نمیکنید که انقدر خوشمزه باشه 
این خوراک لذیذ رو با نان میتونید میل کنید 
نوش جان ، گیلدا



Samstag, 21. Mai 2011

شامی سبزی - گیلان



ما به این میگیم شامی سبزی ...شما چی میگید ؟ طرز تهیه هم بسیار آسون هست

مواد لازم :
گوشت  چرخ کرده ٤٠٠ گرم
سبزی خرد شده ١ تا ١/٥ پیمانه  ( جعفری ، تره یا تره فرنگی ، شوید ، گشنیز )
پیاز ١ عدد
تخم مرغ ٢ تا  عدد ( بستگی به بزرگی و کوچکی داره , سعی کنید در حدی استفاده کنید که بتونید با قاشق راحت تو تابه بریزید , در اینجا من از قالب استفاده کردم و واسه همین فرم گرفته )
نمک و فلفل و زردچوبه 

البته خوبه بدونید که تو شمال با توجه به سبزیهای محلی استفاده شون تو این شامی زیاده هست
کل مواد رو مخلوط کنید شامی ها رو مثل هر کوکو و شامی دیگه سرخ کنید و میل کنید 
.یک پیشنهاد خوب اینه که مقداری رب رو در روغن سرخ کنید و بعد مقداری آب همراه با آب لیمو یا آب غوره اضافه میکنیم ، بذارید کمی قوام بیاد
شامی ها روبه سس اضافه کنید و با برنج یا نان میل کنید
نوش جان ،  گیلدا

Mittwoch, 18. Mai 2011

دشکنه ، یا فشکنه



وقتی گوجه سبز میاد من یاد بچگی هام میفتم ...همیشه مادرم با گوجه سبز یا سیب ترش این معجون رو درست میکرد ؛)
 :و ما  انقدر میخوردیم تا دندونهامون درد میگرفت :))
دشکنه گوجه یا سیب ترش
اما خیلی راحت درست میشه ، گوجه ها رو با گوشت کوب یا هر چیز دیگه بکوبید و با دلار و آب گوجه مخلوط کنید ...همین
دستور دلار رو هم که قبلا براتون گذاشته بودم
 نوش جان ، گیلدا




Sonntag, 15. Mai 2011

Auflauftortchen



Auflauftortchen
مواد لازم برای خمیر :
آرد ۳۰۰ گرم
کره ، که در یخچال نگهداری شده باشد : ۲۰۰ گرم
شکر ۱۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۳ عدد
تمام مواد را مخلوط کنید و خوب مخلوط کرده و به مدت ۳۰ دقیقه در جای خنک نگاه دارید
مواد روی کیک :
مقداری پودینگ آماده 
توت آبی یا گیلاس به مقدار لازم



ظرفهای مورد نظر را چرب کرده و کمی آرد میپاشیم خمیر را توی ظرفها پهن کنید به صورتی که وسط آن کاملا گود باشد
ظرفها را داخل فر گذاشته و روی آنها را با کاغذ آلمینومی میپوشیم تا خمیر نسوزد ، و به مدت ۱۵ دقیقه با حرارت ۱۹۰ درجه قرار میدهم




سپس دوباره خمیر را خارج کرده و وسط آنرا با پودینگ پر میکنیم و میوه دلخواه را نیز میگذریم
این بارنیز به مدت ۱۵ دقیقه و با حرارت ۱۷۰ درجه درون فر میگذریم
نوش جان ، گیلدا

Freitag, 13. Mai 2011

گراتن مارچوبه



میگم تا وقت داریم از مارچوبه نهایت استفاده رو بکنیم :)))) باز هم قابل توجه گیاهخواران عزیز
برای شروع به مقداری مارچوبه سبز و سفید احتیاج داریم که از قبل پخته باشه و تو آبکش بذارید تا خوب آبش بره
جداگانه ۲۰۰ گ خامه رو با کمی نمک ، فلفل و پودر جوز هندی ، همراه ۵۰ گ پنیر گودا، ۱ قاشق آرد ، و ۱ حبه سیر خرد شده خوب مخلوط کنید
ظرف مورد نظرتون رو از مارچوبه ها پر کنید و مواد مخلوط شده رو روی مارچوبه ها بریزید
میتونید داخل موادتون کمی جعفری یا گیشنیزخرد شده بریزید ، و در خاتمه اگر مایل بودید باز کمی پنیر پیتزا بریزید
به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه بگذارید
نوش جان ، گیلدا

Dienstag, 10. Mai 2011

سالاد سبز




سالاد سبز
این سالاد بسیار ساده و همینطور بسیار لذیذ هست .من در این سالاد از
Feldsalat
 استفاده کردم ، که متاسفانه نمیدونم نام ایرانی این سبزی چی میشه ...ولی شما میتونید از برگهای جوان اسفناج یا برگهای وسط کاهو هم استفاده کنید
مقداری میگوی ریز و همینطور چند عدد گوجه و ۱ تخم بلدرچین ، نمیرو شده هم دیده میشه ، که مزه سالادرو بهتر میکنه
سس این سالاد هم میتونه به دلخواه خودتون باشه ، من از سس مایونز استفاده کردم
 نوش جان ، گیلدا




این هم تخمهای بلدرچین


Sonntag, 8. Mai 2011

آش دوغ




میدونم که آش و سوپ تو هوای سرد خیلی میچسبه ...ولی خیلی وقته که میخواستم این آش رو امتحان کنم
آش دوغ یا ماست
مواد لازم : نخود خام که از شب قبل بهتر هست اونها رو خیس کرده باشد ، ۱ لیوان
سبزی : تره یا تر فرنگی ، جعفری ، شوید . به اندازه ای که مایل هستید
برنج خرد ، ۱ استکان
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
دوغ ۳ لیوان
سیر به مقدار لازم
ابتدا نخود و برنج را میگذارید تا بپزد . سپس سبزیها را خرد کرده و اضافه میکنید ، درب ظرف را باز میگذارید تا رنگ سبزیها
 تیره نشود
سپس دوغ را اضافه میکنید , بهتره که اش شما تو این مرحله کم آب باشه و زمان اضافه کردن دوغ مرتب هم بزنید تا دوغ نبره ، و باز از گذاشتن درب قابلمه خودداری کنید 
سیر داغ را روی آش ریخته و میل میکنید , اگه دوست داشتید از پیاز داغ هم استفاده کنید :)
نوش جان ، گیلدا



Freitag, 6. Mai 2011

کیک بهاری با دانه کاج




یکی از دوستان دنبال یک کیکی بود که توش توت فرنگی داشته باشه ....خیلی گشتم تا این که این رسپت رو پیدا کردم
با توجه به این که فصل ، فصل میوهای بهاریه ...این کیک بسیار مناسب حال هست
کیک بهاری با دانه کاج
توت فرنگی ، توت آبی  یا Blau Beeren به مقدار لازم
کره نرم ۲۰۰ گرم
شکر ۱۵۰ گرم + ۲ قاشق غذا خوری
وانیل شکری ۱ پاکت
پوست لیمو ۱ قاشق
کمی نمک
۴ عدد تخم مرغ
ارد ۲۰۰ گرم
  پیکینگ پادر ۱۲ گرم
آرد ذرت ۱۰۰ گرم
دانه کاج ، به مقدار لازم
برای این کیک بهتره از غالبی به قطر ۲۸ تا ۳۰ سانتی متر استفاده کنید ، فر را از قبل مثل همیشه گرم کنید

 
کره ، ۱۵۰ گرم شکر ، وانیل ، پوست لیمو و نمک را خوب با دستگاه زده تا پوک شود .
     
تخم مرغها را یکی یکی به مواد اضافه میکنیم






و در آخر آرد و نشاسته را به صورت الک کرده اضافه کرده  . مواد را داخل قالب مورد نظر بریزید 





توت فرنگیها را پاک کرده و همراه توت آبی داخل کیک فرو کنید
دانه های کاج را نیز اضافه کرده و باقیمانده شکر را روی مواد میریزیم 








کیک را به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه داخل فر با حرارت ۱۷۰  درجه قرار بدهید . سی کنید بعد از خنک شدن کیک را از ظرف جدا کنید
این کیک ۳۰۰ Kcal ، و ۱۶ گرم چربی داره
نوش جان ، گیلدا



Dienstag, 3. Mai 2011

سالاد الویه





سالاد الویه یکی از اون سالادهای  قدیمی و لذیذ هست که یقینا همه میدونن که به چه صورت تهیه میشه 
و چه بسا با کمی سلیقه و تمایلات شخصی که بهش اضافه میشه , میتونه بیشتر اوقات صدر نشین سفرهامون  باشه 
من اصولا توسلاد الویه همه چیز رو نگینی میکنم , چون در قی این صورت آنقدر باید سس بهش بزنم که شکل و رو بگیره و مرتب این سس به خرد سیبزمینی میره و انگار که هیچی نریختی 
نکتیه دیگه این که معمولا این سالاد رو من با مخلوطی از سس مایونز و خامه زده شده درست میکنم . البته گاهی هم  از کرم
فرش هم استفاده کنید
البته درصد سس مایونز به خامه یا کرم فرش بیشتر هست 
خواب ، حالا میمونه نخود فرنگی ، خیار شور ، و تخم مرغ پخته ، که اینها رو هم خرد کرده و اضافه میکنم
مقداری آب لیمو و چند قاشق روغن زیتون هم طعم خوبی به سالاد شما میده
نمک و فلفل رو فراموش نکنید
نوش جان ، گیلدا





Montag, 2. Mai 2011

نودل با سس قارچ و میگو



من عاشق میگو هستم ، عاشق قارچ هم هستم ....حالا اگه این دو با نودل و سس پنیر خورده بشند...که دیگه نگو و نپرس
خدمت دوستدارانی که عاشق همین چیزای هستند که من هستم :))))) فراموش نکنید که امتحان کنید
نودل با سس قارچ و میگو
نودل دلخواه رو بپزید . میگو رو بعد از تمیز کردن تفت بدید
برای سس این غذا من از پنیر با طعم قارچ استفاده کردم ، مقداری شیر یا خامه به پنیر اضافه کنید و بذارید رو حرارت ملایم تا پنیر آب بشه
با سر انجام ، همینی میشه که میبینید
نوش جان ، گیلدا