Donnerstag, 28. April 2011

سوپ مارچوبه ۱



فصل، فصل مارچوبست ...و من واقعا به این گیاه خوش خوراک علاقمند شدم
سوپ مارچوبه ، یکی از غذاهای هست که در آلمان طرفداران فراوانی داره ...از جمله بنده
این روش یکی از ساده ترین روش پخت این سوپ هست , و تو روش دیگه اون از زرده تخم مرغ استفاده میشه که کمی دنگ و فنگ داره :))

مواد لازم برای سوپ مارچوبه :
مارچوبه سفید ۱۰ تا ۱۲ عدد
کره ۱ قاشق سوپ خوری
ارد ۲ قاشق غذا خوری
خامه ۱ استکان
نمک ، فلفل سفید ، جوز هندی
شکر نصف قاشق
آب لیمو تازه ٢ تا ٣ قاشق
* شما میتونید از کرم فرش ، یا از شیر هم استفاده کند
* در صورت تمایل از قرص مرغ هم میتونید استفاده کنید
مارچوبهای سفید را پوست گرفته ، و قسمت ته ان را که سفت و به صورت چوب هست جدا میکنیم .باقی مارچوبه را با اندازه ۱ بند  انگشت خرد کنید 
پوستهای مارچوبه را میگذاریم با آب شکر و آب لیمو بپزه  ، و بعد در صافی میریزیم تا پوستها از آب جدا شه  . شما فقط احتیاج به آب مارچوبه دارید




داخل ظرف مورد نظر ، کره را آب کرده و ارد را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهم
آبی که از پخت مارچوبها به دست آورده بودید به کره و آرد اضافه کنید 
بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مارچوبهای تکه شده را همراه با خامه اضافه کنید
معمولا مارچوبها زود میپزند ،  دقت کنید که له نشود 
هنگام سرو کردن ، میتونید از جعفری خرد شده هم استفاده کنید
نوش جان ، گیلدا



Dienstag, 26. April 2011

سالاد توسکانا



با یک سالاد چطورید ؟؟
حالا میریم سراغ سالاد توسکانا :))) حالا گیر دادم به ایتالیا :))) ولی باید بگم که خوشمزست
این سالاد رو یکی از رستورانهای ایتالیای درست میکنه ، که فقط به خاطر این سالاد مشتریهای زیادی دارند
این سالاد از تن ماهی و کاهو ، زیتون ، گوجه تشکیل شده و سس ون هم سس پستو هست .
سس پستو رو من به این صورت درست میکنم : ریحان تازه رو همراه با مقداری گردو یا دانه کاج ، ۱ تا ۲ حبه سیر روغن زیتون ، و پنیر پارمزان میکس میکنیم .
نوش جان ، گیلدا 

Sonntag, 17. April 2011

Toskanischer Kuchen - کیک توسکانا




اولین باری که این کیک رو خوردم ، دریک رستوران  بود . خیلی خوشمزه بود ، از اون موقع سعی کردم رسپتش رو پیدا کنم ، اما تا به امروز موفق نشدم


 اما بالاخره بهش رسیدم :))) این کیک بسیار خوشمزست ، حتما امتحان کنید
کیک توسکانا  
Toskanischer Kuchen
مواد لازم :
سیب ترش یا معمولی ، ۵۰۰ گرم   ، پوست گرفته و مکعبی خورد کنید
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۲۰۰ گرم
ارد ۲۰۰ گرم
پیکینگ پادر۲ قاشق چای خوری
کمی نمک
کره نرم شده ۱۰ گرم
روغن زیتون ۵ قاشق
آجیل مخلوط : گردو ، بادام ، بادام هندی ، فندوق . بهتر است تمام مغزها تفت نداده باشند .۱۵۰ گرم
چند قاشق عسل یا ۲ قاشق شکر
مقداری آب لیمو و پوست لیمو ترش
کمی کره برای چرب کردن ظرف پخت کیک
سیبها را بعد از پوست گرفتن با مقداری آب لیمو مخلوط میکنید تا رنگشان سیاه نشود ، فر را از قبل روشن کرده و میگذاریم  تا گرم شود
شکر و تخم مرغها را زده تا پوک شود . باقیمانده آب لیمو و پوست لیمو را همراه با کره ، روغن زیتون نمک مخلوط کرده
در خاتمه ارد و پیکینگ پادر را اضافه کرده ، و خمیر را درون ظرف مورد نظر میریزیم






سیبهای آماده را فقط واسط کیک ریخته و کمی فشار میدهم که داخل خمیر خوب جا باز کند



سپس آجیلها رو روی سیب میریزیم ، سعی کنید که همه جا پخش شود



روی آجیلها چند قاشق شکر بریزید ، و وقتی که از فر بیرون آوردید میتوانید چند قاشق عسل هم اضافه کنید
مواد را به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه و با دمای ۱۸۰ درون فر قرار دهید
مصرف این کیک با خامه زده شده بسیار لذیذ هست
نوش جان ، گیلدا

Samstag, 16. April 2011

سس هلندی - Holländische soße



بهتون قول داده بودم که سس هلندی رو درست کنم
بهتر دیدم تا سرم از بابت مهمانداری شلوغ نشده ، این کار رو انجام بدم ، البته به نظر من خریدن این سس راحتره یا اینکه اگر مهمان زیاد دارید بهترین سس در حجم زیاد و برای سبزیجات یا گوشت میتونه باشه

مواد لازم سس هلندی :
زرده تخم مرغ ۳ عدد
آب ۲ قاشق غذا خوری
شکر ۱/۴ قاشق چای خوری
خردل ۱ قاشق چای خوری
کره نرم ۱۵۰ گرم
نمک ، فلفل سفید
آب لیمو یا سرکه ۲ قاشق سوپخوری



ابتدا ظرفی رو روی چراغ میزارید و مقداری آب میریزید تا آب جوش بیاد ( پخت بن ماری ) ، و داخل ظرف دیگه که بشه روی ظرف اولی قرار داد ، تخم مرغها را همراه با نمک ، فلفل
شکر ، آب ، خردل ، آب لیمو مخلوط کرده  




مواد رو در حالی که روی بخار آب هست با هم زن دستی مرتب میزنیم تا سفت شود




به صورتی که جای همزن به راحتی روی مواد بماند



کره را میگذریم تا با حرارت کمی آب شود ، دقت کنید نسوزد 






حالا مرحله مرحله کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم ، تا مثل سس مایونز تبدیل به سس صاف و یک دستی شود
این کار رو به همون صورت بن ماری انجام میدید 





دقت کنید که این سس به گرمای زیاد احتیاج ندارد ، و اگر حس کردید که که مواد خیلی گرم شده ، ظرف را گوشه ای بگذارد و به کار خود ادامه دهید ، و دوباره روی حرارت قرار بدید
اگر حرارت کافی به مواد برسه ، سس شما اصلا بوی تخم مرغ نخواهد داشت
نوش جان ، گیلدا


Donnerstag, 14. April 2011

مارچوبه سبز با سس هلندی ، برنج وحشی و سنیه مرغ



فصل بهار خبر از سبزیجات و میوه های بهاری میده
اون زمان که ایران بودم حتی ۱ بار هم Spargel یا مارچوبه رو امتحان کرده بودم ، ولی الان یکی از طرفداران سرسختش هستم
اول از همه واسه دوستانی که آشنای به این سبزی خوش خوراک ندارند توضیح بدم که مارچوبه به رنگهای بنفش ، سبز و سفید یافت میشه
اگر خواستید از تازه بودنش اطمینان حاصل کنید ، از سابیدن یک دسته کنار هم دیگه، صدای خش خش بلند میشه
و واسه نگهداریش ، به مدت ۳ یا ۴ روز داخل یخچال ، میتونید داخل یک پارچه خیس قرار بدید
* مارچوبه سبز با سس هلندی ، برنج وحشی و سنیه مرغ *
مارچوبه سبز احتیاج به پوست کندن نداره ، فقط کافی هست که قسمت چوب مانند ته اون رو با چاقو ببرید
مارچوبه رو داخل آب گرم همراه با نمک و کمی کره بگذارد تا بپزه
معمولا ۵ دقیقه کافی میباشد ، دقت کنید که مارچوبه له نشه ، من در کنار مارچوبه مقداری برنج وحشی هم پختم
تکه های سنیه مرغ را در روغن با مقداری پیازچه ، نمک ، و فلفل تفت دادم
سس هلندی هم به صورت آماده خریدم ؛)) ولی سعی میکنم دستورش رو براتون بذارم
نوش جان ، گیلدا


برای مارچوبه سفید انداختن ۱ تیکه لیمو ترش هم بسیار خوش طعم میکنه
ولی کمی رنگ مارچوبه سبز رو از بین میبره ، اما من به خاطر طعم خوبش در هر ۲ میندازم

Dienstag, 12. April 2011

ترش تره - گیلان




خیلی وقت بود که میخواستم این غذای شمالی رو درست کنم ....ولی به دلایلی نشد
باید بگم که این یک  خورشت محلی هست که هم میتونید با برنج و هم با نان میل کنید
در اصل این غذا کاملا خشک هست ، ولی باز هم به دلایل خانوادگی ، مجبورم کمی اونو تبدیل به استخر کنم ؛)))) وجود سبزیجات محلی خیلی در طعم این خورشت مأثرهست
و اصلیترین سبزی اون ترش واش هست که به صورت ٣ برگه  و خیلی هم ترشه
ولی نبودن سبزیجات محلی موجب نمیشه که ما از این خوراک لذیذ  محلی چشم پوشی کنیم , اینه که از مشابه اون استفاده میکنیم ؛)
این خوراک محلی هم به طرق مختلف پخته میشه که من روش خانوادگی خودمون رو قید میکنم

ترش تره
مواد لازم :
۵۰۰ گرم سبزی شامل ، تره ، اسفناج ، جعفری ، گشنیز و کمی ترش واش میباشد که یکی از سبزیهای محلی شمال است ، در صورت دسترس نبودن میتونید استفاده نکنید
آرد برنج یا آرد سفید ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری
تخم مرغ ۳ عدد
سیر ۴ تا ٥ حبه
آبغوره یا آب نارنج ، در صورت دسترس نبودن ، آب لیمو ...به مقدار لازم
نمک ، فلفل ، زرد چوبه
سبزیجات را خرد کرده و تفت میدهم ، سیر را نیز له کرده و اضافه میکنیم ( باید متذکر شم که له کردن سیر در خیلی غذاها مزه بهتری نسبت به خرد کردن آن میده ) نمک ، فلفل و زرد چوبه را نیز اضافه کرده
تا روی مواد آب اضافه کرده و ارد برنج رو با کمی آب مخلوط کرده تا یکدست شه و بعد  به مواد اضافه میکنیم    . خیلیها کمی برنج هم مخلوط میکنن ولی من معمولا از برنج استفاده نمیکنم و به جای اون طبق عادت کمی عدس اضافه میکنم  .
در خاتمه تخم مرغها را اضافه کرده و میگذریم تا خودش را بگیرد
نوش جان ، گیلدا




Sonntag, 10. April 2011

لوبیا پلو




ما امروز لوبیا پلو داشتیم ...شما چی ؟؟؟
شما این غذا رو چه جور درست میکنید ؟؟؟
البته این پلو شاید با نامهای دیگه هم شناخته شه , ولی ما با این ترکیب بهش لوبیا پلو میگیم 
اجازه بدید که دستور رو به طور کلی بیان کنم 
ابتدا مقداری  پیاز رو تفت دادم و گوشت چرخ کرده رو اضافه کردم و همینطور طبق عادت چند حبه سیر هم اضافه کردم
اگر از لوبیا تازه استفاده میکنید ، آنها رو بعد از خرد کردن به گوشت اضافه کنید تا کمی تفت داده شود ، و اگر از لوبیا کنسروی استفاده میکنید در آخرین مرحله به مواد اضافه کنید
چند قاشق رب گوجه و نمک ، فلفل ، و ادویه پلویی را در مرحله بعدی اضافه میکنم ، و کمی آب میریزم تا مواد یک دست باشند ، بهتره آب مواد کشیده شه 
گاهی اوقات مقداری هویج خلال  شده هم بهش اضافه میکنم 
برنج رو آبکش میکنم ، و این مواد رو لابلای برنج میذارم و دم میکنم
دوستانی که تجربه ندارند ، باید بگم بهتره که برای برنجهای که از رب گوجه استفاده میشود ، برای ته دیگ از نان یا چیز دیگه استفاده کنند
چون رب گوجه زود میسوزه و ته دیگ شما شکل زیبای نخواهد داشت
و بهتره که اینجور پلوها نسبت به چلو کمی خشکتر بردارید
نوش جان ، گیلدا



Freitag, 8. April 2011

Spinat Muffins



Spinat Muffins
این هم یک غذای گیاهی و بسیار کم کالری دیگه
مواد لازم اسفناج ۱۵۰ گرم
سیر ۲ عدد
پنیر لیقوان یا فتا ۲۰۰ گرم
نصف قاشق چای خوری پودر جوز هندی
نمک ، فلفل
تخم مرغ ۲ عدد
کره نرم ، ۱۰۰ گرم
شیر ( بهتر است پر چرب باشد ) ۲۵۰ ml
آرد 200 گرم
پیکینگ پادر ۱ قاشق
اسفنجها را درشت خرد کرده ، پنیر را مکعبی خرد میکنیم ، سیر را رنده کرده ، همراه با نمک ، جوز هندی ، شیر ، تخم مرغ و کره مخلوط میکنیم
در خاتمه آرد و پیکینگ پادر را نیز اضافه کرده ، خمیر را داخل قالبهای مورد نظر میریزیم و به مدت تقریبیه ۲۵ دقیقه و با حرارت ۲۰۰ درجه درون فر قرار میدهم
نوش جان ، گیلدا

Mittwoch, 6. April 2011

نرگسی




آدم وقتی از محیط خانوادگی کودکی خودش دور میشه ، خیلی از غذاها رو به فراموشی میسپاره
نرگسی یکی از اون غذاهایی هست که من سالها بود فراموشش کرده بودم ....ولی امروز تصمیم گرفتم که باز درست کنم ...و چه لذیذ بود ، جای همتون خالی
مقدار نیم کیلو اسفناج رو بعد از شستن با ۲ استکان آب پختم ، بهتره که اسفنجها رو خرد نکنید ، چون تمام خاصیتش از بین میره
بعد از پختن میتونید با چاقو کمی خرد کنید ، و مقداری پیاز خرد شده را با سیر تفت بدید ، و اسفنجها رو اضافه کنید
نمک ، فلفل و زرد چوبه رو فراموش نکنید . من طبق عادت از گردو نگینی شده هم استفاده میکنم ، بسیار لذیذ میشه
در خاتمه بر حسب تعداد ۱ تخم مرغ هم داخلش بشکنید ، و درب ظرف رو بذارید تا تخم مرغها خودشون رو بگیرند
نوش جان ، گیلدا 




این هم مدل سنتیش 

Montag, 4. April 2011

دونات یا شیرینی حلقه ای






 دونات یا شیرینی حلقه ای رسپتهای مختلفی داره  
 این دستوری بود که از یک روزنامه آلمانی پیدا کردم
مواد لازم ، ۱۲۵ Ml شیر
خمیر ترش تازه ۴۰ گرم
شکر در ۲ مقدار مختلف : ۱ قاشق غذا خوری  ، ۵۰ گرم
آرد ۴۵۰ گرم
کره نرم ۵۰ گرم
پوست لیمو و وانیل ، از هر کدام ۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ ۲ عدد ، ۱ عدد زرده
خامه ترش یا ماست ۲ قاشق سوپ خوری
کمی نمک
شیر را فقط کمی گرم کنید ، خمیر ترش را درون شیر انداخته ، همراه با ۱ قاشق شکر ، و ۱۰ دقیقه بگذارید تا خوب حل شود
آرد را درون ظرفی ریخته و همه مواد را اضافه کرده و خوب میزنیم و مخلوط شیر را نیز اضافه کرده ، خوب هم میزنیم تا حبابهای دیده شود
سپس به مدت ۳۰ دقیقه به خمیر استراحت میدهم تا حجم بیشتری پیدا کند ، با این مقدار خمیر ۱۶ تا ۱۸ عدد دونات میتوان درست کرد
در این مرحله شما به ۲ روش میتوانید کار کنید ، یا به صورت گلوله برداشته کمی پهن کنید و یا روی سطح صافی کمی آرد ریخته و خمیر را به قطر ۱ سانت پهن کرده و قالب بزنید
سپس در روغن فراوان سرخ کنید ...حرارت را کم کنید تا کاملا مغز پخت شود ، وقتی یک طرف دونات سرخ شد ، آنطرف دیگر را نیز سرخ کنید
بعد از خنک شدن میتوانید از شکلات آب کرده یا از عسل یا پودر نارگیل ، یا از کرم پاستیتریا مارمالاد استفاده کنید
روش پر کردن با مارمالاد را در عکس پائین میتوانید مشاهده کنید
نوش جان ، گیلدا









Freitag, 1. April 2011

پای سبزیجات



غذای که الان میذارم فکر کنم باب میل دوستانی باشه که گوشت نمیخورند ....البته اگه مایل باشید میتونید با گوشت هم درست کنید
قبل از طرز تهیه باید بگم این خمیر بسیار لطیف ، و برای خیلی کارها استفاده میشه کرد ، از جمله میتونید به صورت ۳ گوش ببرید و از سمت ضخیمتر یک عدد سوسیس گذاشته و خمیر را به سمت باریک آن رول کنید
* پای سبزیجات *
مواد لازم برای خمیر : ارد ، کره ، ماست سفت یا کوارک ،  ۱۲۵ گرم
کمی نمک
مواد را خوب مخلوط کرده تا خمیر صافی به دست اید ، اگر به دست چسبید کمی ارد اضافه کنید
مواد داخل پای رو میتونید بر حسب سلیقه انتخاب کنید ، من در اینجا از قارچ کنسروی ، پاپریکا ، پیازچه استفاده کردم
مواد را با کمی ادویه از قبیل جوز هندی ، فلفل ، نمک کمی تفت دادم و همراه با کمی پنیر پیتزا مخلوط کردم و داخل خمیر ریختم
میتوند خمیرها رو داخله قالبهای مناسب پهن کرده و مواد تهیه شده رو بریزید و دوباره به اندازه قالب خمیر را بریده و روی مواد بگذارید و کمی زرده تخم مرغ بمالید
 به مدت ۳۰ دقیقه یا به مدت طلای شدن خمیرها و با حرارت ۱۸۰ درجه داخل فر قرار دهید
نوش جان ، گیلدا